NRK Meny
Normal

Her er cornerflagget i regnbuefarger

6.-divisjonsklubben Malvik ønsker å gjøre det lettere å være homofil på fotballbanen og spiller med cornerflagg i regnbuens farger.

Hjørneflagget er byttet ut med regnbueflagget under en fotballkamp i Malvik.

MARKERING MOT HOMOFOBI: Kampen mellom Malvik ILs seniorherrer og Levangerstudentene onsdag kveld ble spilt med cornerflagg i regnbuens farger.

– Vi ønsker å slå et slag for at det også er plass til homofile i fotballen. Det er vel ingen homofile som har stått fram i norsk toppfotball og jeg er helt sikker på at det finnes noen der, både på breddenivå og toppnivå, sier Rolf Martin Krey, sportslig leder i senioravdelingen i Malvik fotball.

Rolf Martin Krey

MARKERING MOT HOMOFOBI: Rolf Martin Krey sier de vil gjøre det enklere å være homofil i fotballen.

Foto: Amund Aune Nilsen / NRK

Klubben mener at diskusjonen om seksuell legning er et av fotballens største tabu.

Ifølge Dagbladet ble Brann nylig nektet å gjøre det samme, men klubben i Malvik mener at flaggbruken ikke er i strid med regelverket.

– Vi har gått gjennom reglementet blant annet med sportslig leder i fotballavdelingen. Og sånn som han har lest og tolket det mener han dette er innenfor, sier Rolf Martin Krey.

Forbundet: – Litt pussig

Henrik Lunde er ansvarlig for inkludering i Norges Fotballforbund. Han roser initiativet, men ikke aksjonsformen.

– For det første er det kjempebra at de ønsker å markere at fotball selvfølgelig også er for homofile. Jeg synes det er litt pussig at de velger et cornerflagg som det har vært så mye debatt om i det siste, hvor det har vært veldig klart at det ikke er tillatt i Norge sånn som reglene er i dag.

Regnbueflagg

FARGERIKT: Ett av cornerflaggene på fotballbanen i Malvik.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Han sier dette kunne ha vært markert på mange andre måter.

– De kunne hatt flagg langs hele tribunen, på hver eneste flaggstang og de kunne ha dekket hele stadion med regnbueflagg. Det at man velger det minste flagget som går an synes jeg er litt pussig, sier Lunde.

Han sier at man ønsker at cornerflagg, målene og selve banen skal være ren og nøytral.

Kan få konsekvenser

Henrik Lunde utelukker ikke at flaggbruken kan få følger.

– Hvis man bevisst bryter regler vil jo det bli vurdert på lik linje med alle andre regelbrudd. Det er ikke mitt bord, men sånn er det jo i fotballen.

Rolf Martin Krey sier de vil møte eventuelle sanksjoner med å selge flere vafler og mer kaffe.

– Nå skal det også sies at vi har spilt noen sesonger uten cornerflagg. Det er vel også mot reglene og det har vi ikke fått noen påpakning for. Hvis det at vi bytter farger på cornerflaggene skal gi oss en sanksjon vil jeg stusse veldig.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.