Dommer-Støre: – Fotball kan skape håp

Arbeiderpartilederen deltok som dommer i Skandia Cup torsdag, og mener idrettsglede kan vise at verden er mer enn bare konflikt.

Her dømmer Jonas Gahr Støre fotballkamp

Jonas Gahr Støre er en ivrig amatørdommer, også for egne barn. I dag var han i aksjon under Skandia Cup på Lade.

I forbindelse med valgkampen er den nyvalgte Arbeiderpartilederen Jonas Gahr Støre på plass i Trondheim.

Torsdag steppet han inn som fotballdommer i Skandia Cup på Lade.

Gahr Støre dømte kampen mellom det palestinske jentelaget Sareyyet Ramallah og et trøndersk lag. Han forteller til NRK at det er spesielt å dømme en kamp der spillerne er fra nettopp Palestina.

– Jeg var selv på besøk i Palestina for fire uker siden, og det å se disse jentene spille fotball i Norge er spesielt. Jeg tror ikke vi her hjemme i Norge kan forstå hvor stort det er for dem, sier Gahr Støre.

Viktig arbeid

Jonas Gahr Støre

Jonas Gahr Støre dømte i dag en kamp under Skandia Cup.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Trondheim er vennskapsby med Ramallah, og har vært det siden 2004. Laget som spilte kamp i dag er palestinske mestre for tredje året på rad, og seks av spillerne er på landslaget.

Arbeiderpartilederen understreker viktigheten av samarbeidet vennskapsbyer er.

– Trondheim kommune gjøre en viktig jobb ved å være vennskapsby. Dette gir mange mennesker håp og et mer løfterikt perspektiv enn de ellers ville hatt, sier Gahr Støre.

Han er likevel klar på at det som skjer i Midtøsten nå er svært alvorlige krigshandlinger, som idrett alene ikke kan hviske ut.

– Det idretten likevel kan være med å vise disse jentene er at verden er noe annet enn bare konflikt, og det er et viktig perspektiv å ha med seg. At disse jentene har mulighet til å reise opp hit for spille fotball, er helt klart en sterk opplevelse for dem, sier Gahr Støre.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Gahr Støre stepper inn som fotballdommer.

I 2012 dømte han en kamp under Norway Cup, og ifølge han selv er han en ivrig amatørdommer også for sine egne gutter.

– Det er faktisk et ganske alvorlig verv å slippe en amatør inn ut på en bane der folk tar fotballen på alvor. Det skal ha man ha respekt for, men jeg tror dette var et nivå jeg håndterte bra, avslutter han.