NRK Meny
Normal

Her blir det kø fram til 2018

Det vil ikke bli mindre ventetid på legevakta i Trondheim før i 2018. I jula måtte enkelte vente i sju timer før de fikk hjelp.

Legevakta i Trondheim

Legevakta i Trondheim har liten kapasitet, og får ikke nye lokaler før i 2018.

Foto: Grete Thobroe/NRK

Helge Garåsen

Kommunaldirektør Helge Garåsen kan ikke love nye lokaler før om tre år.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

I dag ble saken behandlet i formannskapet i Trondheim, og kommunldirektør for helse, Helge Garåsen, hadde dessverre ikke oppløftende nyheter til politikerne.

– Ingen kapasitet

– Sånn som legevakta er utformet i dag får vi ikke økt kapasiteten. Selv om vi setter inn flere leger, ville det hatt liten betydning. For vi har rett og slett ikke plass til å behandle flere folk, sier Garåsen til NRK.

I jula var køene ekstra lange, og enkelte dager satt opp mot 70 syke i kø for å få hjelp. Jon Gunnes er kommunalråd for Venstre i Trondheim, og mener ventetida på legevakta er for langt.

– Jeg er veldig skuffet over at kommunen ikke klarer å hjelpe de syke. Hvor syke de er, vet de jo ikke før de har vært til legen, sier Gunnes.

Rådgivingstelefon

Trondheim kommune vil i løpet av året opprette en rådgivningstelefon for å ta unna noen av spørsmålene folk har før de kommer på legevakta.

– Til høsten får vi en vaktsentral som gjør oss bedre rustet til å veilede pasientene på telefon. Da vil vi gå ut med bred informasjon og be folk ringe oss før de møter opp, sa enhetsleder Hanne Strand Geving ved helsevakta i Trondheim kommune til NRK i romjula.