NRK Meny
Normal

Her ble det hull i bakken

På fylkesvei 720 i Skaudalen i Rissa har vegen rast ut på grunn av uværet som herjer.

Ras fylkesveg 720

Her har veien rast ut. Ifølge Statens vegvesen er det snakk om 1500 kubikkmeter med masse.

Foto: Ingrid Lindgaard Stranden/NRK

Ras fylkesvei 720

Lastebilene går i skytteltrafikk for å fylle på med masse.

Foto: Ingrid Lindgaard Stranden/NRK

Raset skjedde natt til lørdag, og ingen mennesker ble skadd da veien forsvant. Fylkesveien går mellom Rissa i Sør-Trøndelag og Verran i Nord-Trøndelag, og er nå stengt.

NRKs reporter på stedet sier det nå jobbes med å fylle masse i det store hullet, at vegen til tider er trafikkert og at folk kjører fort på strekninga.

– Tre-fire meter av veibanen er borte fikk vi melding om i to-tiden i natt. Det er uvisst hvor lenge man ikke kan kjøre forbi strekningen, sier operasjonsleder Bård Krogstad i Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Raste ut 1500 kubikk masse

Statens vegvesen har undersøkt stedet der skredet har gått, og sier til avisa at det blir en stor jobb å lage ny vei. Her må de fylle omtrent 1500 kubikkmeter med stein for å reparere skadene.

Meldingen om raset nådde politiet i Nord-Trøndelag klokka 01.40. Ifølge operasjonsleder kom meldinga fra en person som befant seg i rasområdet.

Ifølge NRKs reporter på stedet går lastebiler nå i skytteltrafikk for å fylle opp masse.

Raset gikk i tilknytning til ei stikkrenne i et område hvor det er veldig sandholdig grunn, og raset er svært dypt.

Isolert fra kommunesenteret

Folkene på Bergmyran i Rissa er nå isolert fra kommunesenteret sitt.

– Jeg håper de får fikset det fort, for på mandag må den være i orden slik at kona kommer seg på jobb og ungene på skolen, sier gårdbruker på Bergmyran i Rissa, Olav Jostein Berget til NRK.no.

Men han er ikke bekymra for isolasjonssituasjonen.

– Vi bor såpass øde så vi handler alltid mat for ei uke til 14 dager i slengen, så her kan vi klare oss lenge, fleiper han.

– Veien har vært dårlig lenge

Men likevel mener Berget det som har skjedd er svært alvorlig. Han mener det burde vært gjort noe med denne veien for lenge siden.

– Det er mange år siden veien starta å sige ut. Det har også vært et hull i den ene veibanen, så når jeg kjører fra Rissa og hjemover, så bruker jeg å legge meg ut i den andre kjørebanen for å slippe dette hullet, sier han.

– Hadde man tatt hånd om veien tidligere, så er det ikke sikkert dette hadde skjedd. Nå blir det mye dyrere å få den i stand.

Ras fylkesvei 720

Raset ble varslet inn for politiet 01.40 natt til lørdag.

Foto: Ingrid Lindgaard Stranden/NRK