NRK Meny
Normal

Henlegger narkodødsfall

Politiet har henlagt en sak mot tre personer som var siktet for å ha gitt en 18-åring amfetamin. Jenta døde av overdose.

Illustrasjon
Foto: Jon Eeg / Scanpix

Saken er henlagt etter bevisets stilling. To av de siktede har anket henleggelsen videre til Riksadvokaten. De ønsker å bli renvasket.

Siktet i desember

Den 18 år gamle jenta døde av en overdose ecstasy og amfetamin i juli i fjor. Kjæresten på 21 år og et vennepar ble i desember siktet for å ha gitt henne amfetaminen. Det skjedde etter at obduksjonsrapporten var klar.

 Ifølge politiet er det Trøndelag statsadvokatembeter som har besluttet å henlegge saken, skriver Adresseavisen.

Anker henleggelsen

De tre som er siktet i saken nekter straffskyld. Morten Aalberg og Anniken Mellegaard Thinn som forsvarer venneparet har på vegne av sine klienter klaget henleggelsesbegrunnelsen til riksadvokaten.

Forsvarerne sier til avisen at ungdommene ønsker å bli helt renvasket og mener saken burde vært henlagt som intet straffbart forhold anses bevist.

 Advokat Gard Lyng som representerer avdødes kjæreste har ikke diskutert noen anke med sin klient foreløpig.  

 Håkon Knudsen, bistandsadvokaten til avdødes mor, opplyser at henleggelsen ikke vil bli påklaget fra morens side.

Mann dømt for ecstacysalg

Den 18 år gamle jenta var i en leilighet i Trondheim sentrum 3.juli i fjor da hun ble dårlig. Hun var da sammen med kjæresten og venneparet. 18-åringen ble fraktet til St. Olavs Hospital hvor hun ble erklært død ved ankomst.

Politiet gikk som følge av dødsfallet ut og advarte mot en spesiell type ecstasy-tabletter. En 20 år gammel mann ble senere pågrepet og dømt for å ha solgt narkotikaen.