NRK Meny
Normal

Hemne-ordfører: – Jeg reagerer sterkt

Ståle Vaag er skremt over uttalelsene som mulla Krekar kommer med i et nytt NRK intervju. Han mener man må ta truslene som Krekar kommer med på alvor.

Ståle Vaag

Ordfører i Hemne, Ståle Vaag er opprørt over uttalelsene mulla Krekar kommer med.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

– Det er helt forkastelig at man kan ha slike meninger i 2015. De truslene Krekar kommer med hører ikke hjemme i et demokratisk land som Norge, sier ordfører i Hemne, Ståle Vaag til NRK.

I det første lengre intervjuet med norsk presse på mange år, kommer mulla Krekar med flere oppsiktsvekkende uttalelser.

58-åringen mener at dersom noen tegner Muhammed-karikaturer i Norge, så fortjener de å dø. Ifølge den omstridte mullaen har islamister rett til å oppsøke vedkommende og sprenge seg selv i luften.

– Det er ikke meg som gir tillatelse til dette, men tegneren har blitt en krigende hedning, og det er derfor tillatt å drepe ham. Det må likevel ikke brukes eksplosiver som kan ramme uskyldige, understreker Krekar i intervjuet.

LES: Krekar til Kyrksæterøra

– Henger ikke på greip

Mulla Krekar

ADVARSEL: – Den som støter vår religion, må vite at vi vil møte ham med våre bomber, sier mulla Krekar i et stort NRK-intervju.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Han mener at Krekars uttalelser ikke henger på greip med det han tidligere har sagt om nordmenn og tvangbosettelsen på Kyrksæterøra.

– Det er skremmende at hvis noen bruker ytringsfriheten sin til å tegne noen tegninger så skal man være redd for å få et attentat mot seg. Jeg reagerer sterkt på uttalelsene Krekar kommer med i intervjuet, sier Vaag.

Han mener også at man må ta truslene Krekar kommer med på alvor og synes det er skremmende at Krekar oppfordrer til slike handlinger.

LES: Usman Rana: Krekar er ingen lærd

– Trodde han hadde moderert seg

Uttalelsene Krekar kommer med får ordføreren til å tenke på sikkerheten til innbyggerne i Hemne.

– Jeg ble litt opprørt da jeg leste uttalelsene og det er jeg nok ikke alene om. Jeg trodde kanskje at Krekar hadde moderert seg etter fengselsoppholdet. Vi kan likevel ikke gjøre noe annet enn å stole på de vurderingene PST og sentrale myndigheter har gjort, sier Vaag.

LES: Anundsen: – Jeg blir skremt

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.