Helsa sa stopp - stjørdalsordføreren går

Ordfører i Stjørdal, Johan Arnt Elverum går av. Alder og helse er årsaken til at 75-åringen gir ordførerkjedet videre til sin nesten femti år yngre partikollega.

Johan Arnt Elverum

Ordfører i Stjørdal gjennom 14 år, Johan Arnt Elverum, går av.

Foto: Jørgen Geving / Jørgen Geving

– Det er på grunn av en helsetilstand som har utvikla seg i takt med alderen, sier Johan Arnt Elverum til NRK Trøndelag.

75-åringen vil ikke gå i detaljer om helsetilstanden sin, men sier samtidig at det ikke er unaturlig å møte noen utfordinger når man kommer såpass opp i alder.

– Det siste året har jeg nok kjørt meg sjøl litt i hardeste laget. I tillegg til alt det ordinære som kommer igjen hvert år, har vi hatt et hardkjør med å få i gang byggestarten for kulturhuset, sier mannen som fra nå av nok vil bli kalt gammelordføreren.

Ikke overraskende

– Det er trist at han har blitt så sjuk at han ikke kan fortsette i jobben, sier redaktør i Stjørdalens blad, Kjell Ivar Myhr.

Myhr mener det er all grunn til å gi Elverum honnør for jobben han har gjort som ordfører.

– Det er vel ingen som har bygd så mye veier, skoler og barnehager som Elverum. Og jeg tror det var godt for han å få i gang bygginga av kulturhuset før han gikk av, sier Myhr.

Samtidig har det vært spekulert helt siden forrige valg på om Johan Arnt Elverum kom til å trekke seg i løpet av denne perioden.

– Det har sammenheng med hans høye alder, og med at det kan være politisk smart. Nå får en ny senterpartiordfører muligheten til å vise seg fram og bygge seg opp i to år før neste valg, sier Myhr.

Kjell Ivar Myhr

- Politisk smart av Senterpartiet å la en ny ordfører bygge seg opp før neste valg, sier Kjell Ivar Myhr, redaktør i Stjørdalens blad.

Foto: Randi Lillealtern / NRK

Ordfører i 14 år

Senterpartipolitikeren Johan Arnt Elverum har sittet som ordfører i Stjørdal i til sammen 14 år.

Sjøl om arbeidet med å få på plass et kulturhus i Stjørdal har vært krevende, vil det også være en av de positive opplevelsene Elverum vil se tilbake på.

Hvorfor gikk du på en ny periode som ordfører for halvannet år siden når du var så godt oppe i årene?

– Jeg ble vel pressa litt av partiorganisasjonen, uten at jeg skal skylde på noen andre, sier Elverum.

– Men den endelige beslutninga topk jeg jo sjøl, og i etterpåklokskapens lys kan man kanskje si at jeg ikke skulle gjort det. Men det vart no sånn.

Ungdommen tar over

Nå tar hans 29 år gamle partikollega Ivar Vigdenes over som ordfører i Nord-Trøndelags største bykommune.

Hvordan blir det å overlate roret til en som er nesten femti år yngre enn deg?

– Hehe, det kan du si. Han blir tredve år nå, men jeg vil nesten si det sånn at i politisk sammenheng er han mer enn tredve år, humrer Elverum.

– Jeg er ganske sikker på at han vil gjøre en god jobb, og han har full oppslutning fra partiet.