NRK Meny
Normal

Helland: – F ... ikke nå igjen

Rosenborgs målscorer Pål André Helland ble fortvilet da Zenit St. Petersburg scoret allerede etter ett minutt. – F... ikke nå igjen, tenkte Helland som startet kampen på innbytterbenken.

Pål André Helland

Pål André Helland var fortvilet etter kampen mot Zenit St. Petersburg der tabber kostet RBK seieren.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Rosenborg var fullt på høyde med russerne i store deler av kampen i Europaligaen, men tapte likevel 3–1 i St. Petersburg.

– Kan ikke starte sånn

– Er det noen som kødder med oss? Nå slapp vi inn mål etter ett minutt, og mot Real Sociedad etter ti minutter. Vi kan ikke starte kampene sånn mot antatt bedre motstandere, sier Helland til NRK.

Han scoret RBKs eneste mål, men kunne ikke glede seg over det.

– Nei, ikke når vi taper kampen. André var uheldig og Nicklas var uheldig. Sånt skjer, men skal ikke skje på dette nivået, mener RBK-spilleren.

For det var til slutt to tabber som virkelig felte trønderne i Russland. Først da keeper André Hansen ikke klarte å holde en halvhjertet lobb fra Rogini.

– På dette nivået bør jeg ta den. Jeg synes det. Det er ikke vits å stå her å ljuge og si noe annet, sier RBK-keeperen ærlig.

Zenit truet konstant bakrommet mellom Hansen og forsvaret, noe som gjorde at keeperen havnet på halvbalanse på scoringen.

– I eliteserien kommer det kanskje ett løp i bakrom, her kommer det tre samtidig. Det er den største forskjellen.

– De var så gode til å vekte bakrommet at for meg ble det litt sånn «Går den (ballen) gjennom eller går den ikke gjennom?», forklarer Hansen.

Bendtner-tabbe

Han kan derimot ikke klandres for 3-0-scoringen, som kom kvarteret før slutt etter at Nicklas Bendtner sendte av gårde en horribel pasning mot eget mål som Rogini snappet opp og satte enkelt inn.

– Du må score i den perioden du er god og så kan du ikke gjøre feil bakover, oppsummerte Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal ganske presist.

To minutter før slutt reduserte innbytter Pål André Helland for Rosenborg, men det hjalp lite.