Helland vil vippe Molde ned fra tronen

Kantspilleren drømmer om både seriegull og Champions League på Lerkendal.

Pål Helland

Pål André Helland er offensiv før seriestart. Han er sterk i troen på at 2015 blir Rosenborgs år.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Pål André Helland fortsetter der han slapp i fjor. Vingen har imponert i Rosenborgs sesongoppkjøring og har scoret ti mål på sju kamper. 25-åringen håper å ta med seg den gode stimen inn til seriestarten mot Aalesund.

Helland

Pål André Helland blir av mange regnet som en av Rosenborgs viktigste spillere denne sesongen.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

– Vi skal ta seriegull. Det er der listen ligger i Trøndelag. Den listen har Nils Arne Egge plassert, så vi får bare strekke oss etter den. Vi ble nummer to i fjor, og da er det naturlig å heve ambisjonene i år. Vi skal vinne i år, sier Pål André Helland.

LES: Pål André Helland: fra benk til best

Vil spille seg inn på landslaget

Alt endret seg da Kåre Ingebrigtsen kom inn som trener for RBK i fjor sommer. Lynvingen fra Hemne gikk fra å være benkesliter til å bli kanskje Rosenborgs beste spiller.

Hans gode prestasjoner gjorde at han ble aktuell for landslaget. Og i november i fjor ble han tatt ut til EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan. Helland var også høyaktuell da Per-Mathias Høgmo tok ut troppen som skal møte Kroatia i helgen.

– Jeg var med i fjor høst, og det ga mersmak. Jeg har absolutt ambisjoner om å være med denne sesongen også, forteller Helland.

Lagene som skal hente Pål må betale

Pål Andre Helland og Kåre Ingebrigtsen

Pål André Helland har fått et godt forhold til Ingebrigtsen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen håper han får muligheten til å bygge laget rundt Helland. Han forteller at hvis noen vil hente kantspilleren, vil det koste.

– Vi håper å ha Pål i Rosenborg lenge. Fortsetter han utviklingen så er jeg dessverre ikke sikker på om vi får det. Det laget som vil hente han må ha bra med penger, sier Kåre Ingebrigtsen.

– Han er veldig bra offensivt. Han har bra fart og et godt skudd. Det gjør han veldig uforutsigbar. Han har et internasjonalt snitt, sier Ingebrigtsen.

– Har noe stort på gang

Helland forteller at han ikke har planer om å flytte fra Trondheim. Han tror Rosenborg har noe stort på gang.

– Jeg har det som «plommen i egget» i Rosenborg. Min store barndomsdrøm har alltid vært å spille i Champions League for Rosenborg. Jeg tror vi begynner å se konturene av et lag som kan klare det, sier Helland.