Hopp til innhold

Helland tilbake i toppform før årets viktigste kamp

– Jeg har vært «ræva», sier Pål André Helland om egne prestasjoner den siste tiden. Likevel tror Rosenborg-sjefen at nettopp Helland blir matchvinner mot Austria Wien på torsdag.

helland

Pål André Helland har ikke spilt på sitt beste i sommer. Nå kan han bekrefte at kroppen kjennes bedre og er klar til å kjempe om plass i Europaligaen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Pål André Helland har ikke scoret siden kampen mot Norrköping i midten av juli, noe han selv mener er altfor lang tid.

– Det er «jævla» frustrerende når du kjenner at kroppen ikke fungerer, sier Helland.

Vil ikke lenger være statist

Han forteller at han prøvde å forberede seg på en formdupp etter en tøff maimåned, men at det hjalp lite.

– Du kan være så forberedt du vil mentalt, men er du «ræva» så er du «ræva», det er aldri noe artig uansett.

– Heldigvis så har jeg en kjæreste som er glad i meg og en bikkje som er like glad når jeg kommer hjem. Men nå skal jeg begynne å bidra på banen også, sier kantspilleren.

Nå, én dag før den svært viktige returkampen mot Austria Wien i europaligakvaliken, er nemlig smilet tilbake hos trønderen. Kroppen har begynt å fungere igjen og han er klar til å gi det østerrikske laget skikkelig juling.

– Nå skal jeg ikke bare være en statist ute på banen der, men faktisk sørge for at vi er elleve mann på banen og ikke ti, lover Helland.

Bra bakover – har slitt fremover

På tross av at Helland er svært kritisk til egne prestasjoner så langt i sommer, mener Rosenborg-sjef Kåre Ingebrigtsen at kantspilleren har vist gode takter defensivt i banen.

– Han har kanskje slitt litt offensivt, men nå ser det ut som han har fått tilbake trøkket i beina, sier treneren.

Ingebrigtsen

Rbk-trener Kåre Ingebrigtsen har tro på at Helland vil bli en avgjørende spiller både for klubb og landslag i årene som kommer.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Det er en svært positiv nyhet i forkant av oppgjøret som sparkes i gang på Lerkendal om kort tid.

– Pål er en matchvinner, så det er viktig for oss å få han i gang. Og det ville jo vært typisk hvis det var han som avgjorde kampen i morgen, sier Ingebrigtsen.

– Har X-faktoren

Det tror også Tore Reginiussen. Selv om Reginiussen sørget for scoring helt på tampen av kampen i Wien, blir han ikke overrasket hvis det er lagkamerat Helland som avgjør om RBK får spille europaliga eller ikke.

– Pål er alltid viktig for oss. Han har X-faktoren og kan gjøre det umulige, noe han har vist veldig mange ganger. Det er ikke overraskende om det er han som står fram og banker inn det avgjørende målet, sier Reginiussen.

Helland

Tore Reginiussen (t.v.) tror Pål André Helland (i midten) kan bli avgjørende for Rosenborg når Austria Wien gjester Lerkendal torsdag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix