Helland om bussangrepet i Dortmund: – Kan ikke la slike idioter få vinne

Pål André Helland ble sterkt preget av det som skjedde i Dortmund tirsdag kveld. Men han lar seg ikke ryste.

Helland

– Vi må bare fortsette å trene og spille kamper. Vi kan ikke la slike idioter få vinne, sier Pål André Helland.

Foto: Trygve Strand Joakimsen / NRK

– Det er forferdelig tragisk det som har skjedd. Du kjenner det når det kommer såpass nært innpå. Dette var et angrep på et fotballag og på fotballen. Men vi kan ikke la oss bli rystet. Vi må bare fortsette å trene og spille kamper. Vi kan ikke la slike idioter få vinne, sier han.

Tre sprengladninger gikk tirsdag av i nærheten av Borussia Dortmunds spillerbuss. Laget var da på vei til klubbens hjemmebane for å spille mesterligakvartfinale mot franske Monaco. To personer, blant dem Dortmund-profilen Marc Bartra, ble skadd i angrepet.

– Kan skje i Norge

Onsdag var Rosenborg tilbake på treningsfeltet etter en kort påskeferie. Trener Kåre Ingebrigtsen mener det er naivt å tro at ikke liknende angrep kan skje på norsk jord.

– Det kan definitivt skje i Norge. Det skjer jo overalt, så vi må ikke tro at det ikke kan skje her. Vi må bare ta de forholdsreglene det er mulig å ta, og så må vi bare stå sammen mot terrorismen. Uansett hva de finner på, skal vi leve videre og gjøre de hverdagslige tingene. Det tror jeg er det viktigste. De skal på ingen måte få lov til å diktere dagene våre, sier han.

– Alle må stå sammen og slåss mot det. Det er den eneste måten. Fotballag og fotballfans må jobbe sammen, slik Monaco- og Dortmund-fansen gjorde tirsdag kveld. Så må vi andre bare følge opp, fortsetter Rosenborg-treneren.

Pågripelse

En person som kobles til radikal islamisme, er pågrepet for tirsdagens angrep mot Borussia Dortmunds spillerbuss. Ytterligere én person er mistenkt.

Det opplyste den tyske påtalemyndigheten på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

– To mistenkte personer er identifisert. Leilighetene deres er gjennomsøkt, og inntil videre er én person pågrepet, sa pressetalsperson Frauke Köhler.

På pressekonferansen ble det opplyst at sprengladningene som detonerte var ladd med metallstifter.

– Én av disse metallstiftene traff en nakkestøtte på et av setene i bussen. Det var med andre ord flaks at det ikke endte verre, sa Köhler.