Hopp til innhold

Helgemenyen: Kuling, regn, sludd og snø

– Man må belage seg på å kle seg godt, sier meteorologen.

Snøvær i Trondheim

Det er ikke mye som tyder på at våren er kommet. Slik så det ut i Trondheim sentrum torsdag ettermiddag. Været vil bli noenlunde likt gjennom hele helga.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Våren lar vente på seg i Trøndelag. I helgen blir det skikkelig ruskevær, ifølge vakthavende meteorolog Anita Ager-Wick hos Meteorologisk institutt.

– Et lavtrykk i Nordatlanteren gjør at det blir litt stigende temperaturer. Fredag kveld blir det bygevær med regn på kysten og sludd og snø i høyereliggende strøk. Det blir også en del vind, spesielt på kysten. Det kan blåse opp i sterk kuling, sier Ager-Wick.

Lavtrykksaktivitet

Natt til lørdag vil det henge igjen litt byger. Så dabber det av, men det tar ikke lang tid før et nytt lavtrykk kommer og ypper seg.

– Nord-Norge rammes hardest, men lavtrykket vil bety at lørdagsværet i Trøndelag vil bli noenlunde som på fredag. Lørdag formiddag ser greiest ut med tanke på å finne på noe utendørs. Men man må nok belage seg på å kle seg godt. Utover lørdagen vil vinden øke i styrke igjen, og det blir stiv kuling på kysten, sier meteorologen, som oppsummerer helgeværet slik:

– Snøbyger, stigende temperaturer, lavtrykksaktivitet som gir perioder med en god del vind – spesielt på kysten – og nedbør og byger som både regn, sludd og snø.