Her skal det inngås reiselivskontrakter for 2 milliarder

De neste dagene vil reiselivskontrakter for rundt 2 milliarder kroner inngås på Røros. Ordføreren håper mest mulig av pengene blir igjen i Bergstaden.

Bli med til Røros, der flere hundre bransjefolk er samlet til reiselivsmesse. Kontrakter for 2 milliarder kroner kan bli inngått i Bergstaden.

Reiselivsfolk fra hele verden er samlet på Røros i tre dager.

Røros viste seg frem i nydelig vintervær mandag. Reiselivsfolk fra hele verden skal de neste dagene få se hva fjellbygda og resten av Norge har å by på.

– Det er rundt 300 norske selgere som tar imot 300 utenlandske turoperatører som ønsker å kjøpe turer til Norge, forteller Hilde Bergebakken, som er utviklingssjef i Destinasjon Rørøs.


Kontrakter for 2 milliarder

Reiselivsoperatører ønskes velkommen til Røros

Ønskes velkommen til Røros. Reiselivsoperatører fra hele verden besøker Bergstaden.

Foto: Kjartan Owesen / NRK

Norwegian Travel Workshop (NTW) arrangeres for 41. gang, og beskrives som det viktigste utstillingsvinduet for reiselivsdestinasjonen Norge.

Per-Arne Tuftin, som er reiselivsdirektør hos Innovasjon Norge, anslår at det de neste dagene vil bli inngått kontrakter på varer og tjenester for cirka 2 milliarder kroner.

– Det er vanskelig å si hvor mye av dette som havner i Trøndelag, men det er klart at når destinasjonen Røros viser seg frem på en sllik fantastisk måte vil det gi seg utslag i flere turister i regionen, mener Tuftin.

Røros-ordfører ser store muligheter

Mandag kveld er det stort åpningsarrangement i Røros. I bygda tror de tre dager reiselivsmesse vil bety viktige inntekter både på kort og lang sikt.

–En kjempemulighet, og når vi kan møte dem med slikt vær må det bli bra. Jeg tror mange vil besøke regionen vår nettopp på grunn av at de har vært her og sett, sier Hans Vinterbold, som er Ordfører (Ap) i Røros.

Hans Vintervold, ordfører (Ap) Røros
Foto: Kjartan Owesen / NRK