Hele Trondheim vil merke at The Boss er i byen

Politiet vil sperre av flere gater og store deler av områdene rundt Granåsen når Bruce Springsteen-konserten går av stabelen.

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen og resten av E Street band kommer til Trondheim 26. juli for å spille The River-plata og sine største hits.

Foto: Tony Dejak / Ap

Bruce Springsteen & The E-Street Band kommer til Trondheim og Granåsen arena 26. juli. Det er første gang «The Boss» kommer til Trondheim.

Interessen rundt konserten har vært enorm. Alle de 35 000 billettene ble solgt i løpet av 21 minutter.

Arrangøren, Trondheim Concerts, er nå i gang med å planlegge hvordan konserten skal avvikles. Med seg på laget har de blant annet AtB og politiet.

– Vi er flere enn tusen mennesker som nå er i sving med å få arrangert konserten. Vi har kontroll på hva vi må gjøre og hvilke ting det må jobbes med, sier arrangør Stein Vanebo til NRK.

Flere veier sperres av

Seksjonssjef i AtB, Daniel Kvisten

Seksjonssjef i AtB, Daniel Kvisten, sier det er utfordrende å skaffe nok bussjåfører siden det er ferieavvikling i selskapet.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Det vil bli stort press på veiene i området når 35 000 publikummere skal inn i Granåsen arena. For å unngå trafikkaos vil derfor alle veiene inn til anlegget bli sperra for all biltrafikk.

Det vil kun være mulig å komme seg til Granåsen med shuttlebussene til AtB eller til fots. AtB setter opp mellom 60 og 100 busser som skal kjøre mellom sentrum og konsertområdet.

– Vi satser på å kjøre shuttlebusser fra Munkegata og Leütenhaven hvert 3. minutt fra klokka 16 til 1930. Så blir det satt opp nattbusser fram til i 01–02 tida etter konserten, sier seksjonssjef Daniel Kvisten i AtB

Billetter til disse bussene må kjøpes hos Ticketmaster eller på en 7 Eleven-kiosk.

Her blir veiene sperra ifm konserten til Springsteen

Her blir veiene sperra i forbindelse med konserten til Bruce Springsteen.

Foto: Trondheim Concerts

– Kom tidlig

Det vil stå politi ved alle veisperringene som settes opp. De vil kun slippe forbi beboere som bor innenfor sperringene etter at sperringene settes opp klokka 14 26. juli.

Selv om det er forberedt på at det kan bli noen trafikkproblemer på konsertdagen, så er de glade for at arrangementet er på sommeren når det tradisjonelt sett er en del mindre trafikk.

– Heldigvis er Trondheim også en by med flere omkjøringsmuligheter. Men vi håper folk finner alternative reisemåter og reiseruter denne dagen, sier innsatsleder Roger Mogstad i politiet.

Mogstad vil lede politiets arbeid under konserten. Selv om det er mange utfordringer for etaten i forbindelse med et sånt arrangement, så gleder de seg til konserten. Men de håper folk setter av litt tid og kommer til Granåsen tidlig for å slippe at det hoper seg opp med folk mot konsertstarten.

– Budskapet er å komme tidlig og ta med godt humør. Ta gjerne med noe å sitte på og gjør det komfortabelt for deg selv, sier Mogstad.

Politioverbetjent Håvard Tømmervold om trafikale tiltak 26.juli.
Setter opp ruter for gående til Granåsen

Siden det sperres for all trafikk inn mot Granåsen, så bør det vøre fine muligheter for å gå til konsertområdet.

Foto: Trondheim Concerts