HB-fabrikk eksploderte

En 35 år gammel mann fra Stjørdal pådro seg alvorlige brannskader da hjemmebrentapparatet hans eksploderte natt til søndag.

 

Mannen ble søndag innlagt på brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssykehus i Bergen med alvorlige brann- og eksplosjonsskader i ansiktet og overkroppen. Tilstanden betegnes søndag kveld som alvorlig, men stabil, får NTB opplyst ved sykehuset.

 

Hjemmebrentapparatet gikk i lufta i et hus i Stjørdal sentrum. Den skadde 35-åringen ble først sendt til Sykehuset Levanger, og senere flytta til Haukeland i Bergen. Brannskadene skal ha ramma ansiktet og overkroppen hardest.

Mistenker salg

Politiet har beslaglagt hjemmebrenten de fant i huset til 35-åringen, men vil foreløpig ikke være konkrete på hvor stort beslaget er. 

- Vi kan likevel si at mengdene med hjemmebrent er betydelig større enn til eget bruk, og vi antar derfor at spriten har gått til salg, sier operasjonsleder Stif Fredriksen ved Nord-Trøndelag politidistrikt

Politiet vil trolig gå ut med flere opplysninger om dette i løpet av mandag.

Stig Fredriksen sier at politiet også jobber med å finne ut om flere kan være involvert i hjemmebrentproduksjonen i Stjørdal.

- Dette er noe videre etterforskning og avhør vil vise, men foreløpig har ingen andre mistenkte enn 35-åringen, sier Fredriksen.