NRK Meny
Normal

Midt-Norge kan få vindmøller til havs

En ny rapport fra NVE viser at kysten langs Midt-Norge er aktuell for vindkraft til havs.

Vindmøller til havs.

Det er til sammen 15 steder langs norskekysten som er foreslått for vindmøller til havs.

Foto: NRK

Norges vassdrags- og energidirektorat leder arbeidet med havvindarbeid og foreslår Frøyabanken og Ytre Vikna som to mulige framtidige områder for vindkraft til havs. Det er til sammen 15 steder langs norskekysten som er foreslått. Prosjektleder Nils Martin Espegren sier de er langt fra en avgjørelse.

Nils Martin Espegren,

Prosjektleder i NVE, Nils Martin Espegren, mener vindmøller til havs vilsikre trønderne god og stabil energiforsyning også i år med lite nedbør.

Foto: NVE

– Vi vil nå finne ut hvordan disse områdene utnyttes i dag i forhold til næring, og hvordan miljøpåvirkningen vil være i forhold til vindkraft, sier han.

Rapporten sendes nå videre til høring, og det vil være Olje- og energidepartementet som overtar saken. Om det vil bli vindkraft til havs i Midt-Norge kan ikke Espegren si noe om, men han mener det ville vært gunstig for trønderne.

– Det vil jo kunne føre til en bedre energiballanse, og vil være mer sikret en god og stabil energiforsyning også når det blir år med lite nedbør og dermed lite vann i magasinene, sier han.

Ordfører i Frøya kommune, Hans Stølan, stiller seg positiv til forslaget.

– Vi må jo være positive til fornybar energi, og i dan grad vi kan bidra til en avgjørelse så er vi interessert i det, sier Stølan.

Ifølge NVE vil det ta mange år før prosjektet er gjennomført.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.