NRK Meny
Normal

Hasardiøs bilkjøring

Flere bilister har i dag drevet livsfarlig bilkjøring gjennom en fastlåst jernbanebom i Røros.

Kjører ulovlig gjennom togbom
Foto: NRK

Jernbaneverket jobber i formiddag med en fastlåst jernbanebom i Rugldalen i Røros. Mange bilister så seg lei på den fastlåste bommen før Jernbaneverket dukket opp og kjørte i sikk-sakk gjennom bommene. En av dem tok bilder av de andre og sendte dem til NRK.

Sjelden feil

Informasjonssjef i Jernbaneverket, Region Nord, Dag Svinsås, sier de fikk beskjed 10.15 om at bommen ikke hadde gått opp etter siste togpassering. Banevakta rykket ut og kjørte to mil til stedet for å reparere feilen. Banevakta sier han ikke kan huske sist det skjedde noe lignende, sier Svinsås.

Banevakta har fått opp bommen og jobber med å få den til å fungere normalt. Hvis han finner og får reparert feilen i dag vil bommen settes i normal drift. Hvis ikke vil det settes opp skilt om at bommen er ute av drift. Ved togpasseringer vil det i tilfellet settes opp vakt som kommuniserer med signalvakta i Trondheim.

Mot norsk lov

Informasjonssjefen liker dårlig at folk tar seg til rette når bommen er nede.

- Det synes jeg selvfølgelig ikke noe om i det hele tatt. Det er jo livsfarlig. Dessuten er det mot norsk lov. En skal ikke kjøre gjennom uansett, sier Svinsås.