Har RBK kuppet Brann-sangen?

RBKs rykende ferske cupfinalelåt "Gullet ska' hjæm" har en tittel som minner kraftig om Brann sin suksess-hymne "Gullet ska' hem".

Hør Nicki Bille Nielsen og co. synge den nye rosenborgsangen.

Her kan du se et utdrag fra musikkvideoen til Rosenborgs nye cupfinalelåt. Hele videoen kan du se på RBK.no.

– Det er jo nesten så vi må se på opphavsrettighetene, sier Brann-Bataljens supporterleder Roger Lillebøe-Hansen spøkefullt til NRK.no.

I likhet med de fleste andre på Brann stadion har han sunget "Gullet ska' hem" med stor kraft i flere år, blant annet i 2007 da sangen fikk full effekt med seriegull til bergenserne.

Nå lanserer Rosenborg en låt med så å si samme navn før cupfinalen mot Molde.

– Det er en stor likhet, sier Lillebøe-Hansen.

I videoen under kan du høre Brann sin låt med samme navn:

– Gullet hører hjemme på Lerkendal

Roger Lillebøe-Hansen

– Jeg tror det vil bli en dårlig kopi av 'Gullet ska' hem', sier Bataljonen-leder Roger Lillebøe-Hansen.

Foto: Privat
Kenneth Kjelsnes

Kenneth Kjelsnes er leder for supportergruppa til RBK.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK
Gullet skal hjem!

– Uansett om tittelen skulle vært hentet fra Brann-låta så skal ikke gullet 'hem', det skal 'hjæm', sier Dag Ingebrigtsen.

Foto: RBK.no

Han tviler på at supporterne i Bergen kommer til å gjøre noe stort nummer av Rosenborgs valg av låttittel, og velger heller å se på RBK-kopien med et positivt blikk.

– Det blir etterligning og det er aldri helt greit. Men i første rekke skal vi være fornøyde med at ropene til Brann-supporterne er så gode at Rosenborg ønsker å gjøre dem til sine egne.

Lillebøe-Hansen forteller at Brann sin versjon har en historisk forankring, der gullet skal "hem" til Bergen-klubben, som tok det første seriegullet etter at det kom et nytt seriesystem.

I Trondheim har de ikke samme definisjon av hvor gullet hører hjemme.

– Først og fremst vil jeg si at navnet på låta er lite originalt, men når det er sagt så har jo vi hentet langt flere gull både i serien og cupen enn det Brann har gjort. Så hvis gullet skal hjem noe sted så er det til Lerkendal, for det er der det hører hjemme, sier Kjernen-leder Kenneth Kjelsnes.

Si din mening nederst i denne artikkelen!

Hevder låta ikke er inspirert av Brann

Rosenborgs cupinalelåt er laget av Torstein Flakne og Dag Ingebrigtsen, som står bak en mengde RBK-hits opp gjennom årene.

Ingebrigtsen avviser at de har hentet inspirasjon fra rivalene i Brann til årets låt.

– Vi har nok hatt denne tittelen liggende lenge før den ble brukt i Bergen. Uansett om den skulle vært hentet derfra så skal ikke gullet "hem", det skal "hjæm", sier Ingebrigtsen med trykk på det trønderske ordet.

Han forteller at han fikk høre Branns versjon for første gang i går.

– Jeg vil ikke si at den lignet. "Gullet ska' hem" hørtes ut som en gammeldans, sier han med et smil til NRK.

– Sangen er veldig fengende

I dag ble cupfinalelåta lansert for første gang i Rosenborgs egen butikk i Trondheim.

Pål André Helland er blant spillerne som bidrar med koring på sangen, og han tror låta kommer til å slå an hos fansen i tida fram mot møtet med Molde på Ullevaal 24. november.

– Jeg synes sangen er veldig fengende. Det kommer til å være mang en trønder i skinnvest og mokasiner som kjører allsang på den i cupfinalehelga og forhåpentligvis i lang tid etter, sier han til RBK.no.

I videoen under kan du opptak fra da Rosenborg hadde urframføring av den nye cuplåta torsdag ettermiddag:

Dag Ingebrigtsen, Torstein Flakne og hele Rosenborglaget fremførte den nye cupfinalelåta «Gullet ska' hjæm» på Lerkendal.

SE VIDEO: Rosenborgs offisielle cupfinalelåt for 2013 ble lansert på Lerkendal.