Hopp til innhold

Har oppdaget flere voldsvideoer på nett

Politiet i Trondheim etterforsker nå to nye tilfeller der ungdom er blitt utsatt for vold, og hvor filmen er publisert på nettet.

Mobilvideo av vold på videregående skole.

Her blir en elev ved Charlottenlund vgs. banket opp i garderoben

Etter at den alvorlige voldssaken fra Charlottenlund videregående skole ble kjent i forrige måned, har politiet nå fått kjennskap til flere lignende hendelser.

Lagt ut på nett

– Vi kjenner til to tilfeller, og en er fra en av Trondheims nabokommuner. Der er det utøvd vold på video, tatt bilder, og lagt ut på nett. Vi har god kontakt med skoler og kommune, og god oversikt over hvem som kan være involvert, forteller politiadvokat Alf Rune Nilsen til NRK.

Men det er ikke alltid like enkelt å komme i kontakt med ofrene i slike saker.

– Vi kjenner igjen noen av gjerningsmennene, men har problemer med å se offeret. Det har vært en viss engstelse i ungdomsmiljøet for å gå til politiet og snakke om det man har blitt utsatt for av vold, innrømmer Nilsen.

– Ikke like alvorlig

Politiet har oppfordret folk til å melde ifra om slike voldsepisoder som er blitt filmet og lagt ut på nettet. Mange har tatt kontakt etter hendelsen på Charlottenlund videregående skole.

– De siste sakene er ikke så alvorlig som den på Charlottenlund. Men det er alvorlig nok at noen blir slått og at det blir filmet, sier Nilsen.

Når det gjelder voldssaken fra Charlottenlund, er politiet snart ferdig med etterforskningen.

– Det gjenstår et par avhør i saken, og da vil jeg tro at vi i løpet av kort tid kan sende den over til statsadvokaten. Så håper jeg rettssaken blir berammet med det første, sier Alf Rune Nilsen.

NRK Trøndelag møter 20 åring som ble utsatt for vold på skolen.