Normal

Har ikke oversikt over E. coli-omfanget

Norsk Kylling har ikke oversikt over hvor stort E. coli-omfanget er. Prøvesvar får de i løpet av helga.

administrerande direktør i Norsk Kylling, Kjell Stokbakken

Administrerende direktør i Norsk Kylling, Kjell Stokbakken, forteller at E. coli-prøvene som er tatt blir klar over helga. Da får man vite hvor mye kylling dette gjelder.

Foto: Bjørn Steinar Gundersen / NRK

E. colli-bakterien ble oppdaget hos Norsk Kylling sin fabrikk på Støren i Sør-Trøndelag torsdag kveld. Dermed ble all kylling som har blitt produsert i perioden 4. -10. mai trukket tilbake i butikkene.

Folk har også blitt oppfordret til å kaste kylling produsert i denne perioden, eller levere den tilbake til Rema 1000 og få pengene tilbake.

– Først og fremst tar vi masse prøver og dobbeltsjekker dem. Det som ble tatt ut i natt og i dag morges er sendt på laboratorium for sjekk. Og så får vi vite omfanget av det i løpet av helga, sier administrerende direktør i Norsk Kylling, Kjell Stokbakken, til NRK.

Vil være føre var

Bakterien ble funnet på kyllingfilet under en av fabrikkens rutineprøver. Da hadde mulig E. coli-kylling allerede blitt sendt ut i butikkene.

Hvorfor venter man ikke på svar på prøvene før kjøttet blir sendt til butikkene?

– E. coli er rundt oss hele tiden, og ved å følge vanlige rutiner på kjøkkenet når man behandler rått kjøtt, så er ikke dette farlig. Når vi nå tar grep så er det fordi vi fant det spesifikt på dette produktet, og vi ønsker å være føre var, sier Stokbakken.

Vil ha pengene tilbake

Kjøpmann Rema 1000 Støren

Kjøpmann på Rema 1000 Støren, Tom Roger Stamli, forteller at flere har kommet og levert tilbake kylling i butikken fredag.

Foto: Bjørn Steinar Gundersen / NRK

På Rema 1000 på Støren er det flere som har vært innom butikken for å levere tilbake kylling i dag.

– Det har vært noen innom med kylling som de har kjøpt allerede, og da er det veldig enkelt, da får de pengene tilbake. Vi tar inn varen og setter den på lager, sier kjøpmann Tom Roger Stamnli.

På kjøla i butikken er kylling som ikke kan selges stablet på kurver og paller.

– Vi har plukket ut alt som stod på lista over kjøtt fra Norsk Kylling og satt det unna slik at kunden ikke får kjøpt det, sier Stamnli.