NRK Meny

Har fortsatt ikke funnet savnet jeger

Mannen i 50-årene som onsdag formiddag ble meldt savnet i området Grisbakfjella i Snåsa, er fortsatt ikke funnet.

sea-king snåsa

Politiet har det siste døgnet lett i et større område ved Grisbakfjella, men skal i dag starte med finsøk i et mindre område som ligger sør for fjellet.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Flere redningsmannskap har vært ute i hele natt, og nå er flere menn på vei fra Røde Kors og Norske redningshunder for å overlappe dem, forteller operatør ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Jan Tore Tiltnes til NRK.

Sist sett tirsdag ettermiddag

Mannen var på jakt alene i Snåsa og skulle ha kommet ned fra fjellet tirsdag kveld. Da ingen hørte fra han meldte familien hans han savnet onsdag klokken 09.30.

– Noen skal ha sett han på toppen av Grisbakfjellet klokken 16.00 tirsdag, og bilen hans står parkert cirka to kilometer unna. Vi vet at han fra der har gått nordover, men ellers har vi ingen opplysninger om hvor han kan befinne seg, sa innsatsleder på stedet, Kjetil Barstad til NRK onsdag ettermiddag.

Mannen skal være en lokalkjent og erfaren jeger, og ifølge politiet hadde han med seg hunden sin på jakta.

– Vi har heller ikke sett noe til hunden, sier operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Stig Rune Sagen til NRK.

Starter finsøk

Politiet har det siste døgnet lett i et større område ved Grisbakfjella, men skal i dag starte med finsøk i et mindre område som ligger sør for fjellet.

– Der er det ulendt terreng og det skal også være tett bevokst der, så Sea-King har flydd over der flere ganger, men det er vanskelig å se noe, sier operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Stig Rune Sagen til NRK.

Det er satt store mannskaper inn i søket etter jegeren og personer fra Røde Kors, patruljer fra Norske redningshunder, Sea-King-helikopter, Heimevernet, Sivilforsvaret og politiet bistår. Operasjonslederen forteller derimot at de gjerne vil at flere frivillige bidrar.

– Vi setter pris på de som har mulighet til å stille opp. De som har det kan møte opp ved Grisbakhytta og vil deretter få tildelt oppgaver, sier Sagen.

leteaksjon snåsa

Mannskap fra både Røde Kors, Norske Redningshunder, Hovedredningssentralen, Sea-King, Sivilforsvaret, Heimevernet og politiet deltar i søket.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Video fra Trøndelag

De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.
Interessen for å være med på dugnad i fjellet har eksplodert. Turistforeningen har venteliste på nesten alle dugnader.