Har fått flere tips om pistolmann

Politiet sjekker om overvåkingskameraer rundt Lademoen i Trondheim kan gi svar på hvem som avfyrte flere skudd i området natt til mandag.

Laster kart, vennligst vent...

Flere vitner skal ha vært inne til avhør og vært gjennom en fotokonfrontasjon, uten at dette har gitt politiet noen holdepunkter for hvem som står bak.

– Vi har fått flere tips, men har ikke pågrepet noen, sier krimvaktleder Kristian Mørkved ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ikke rettet mot belastet miljø

Avhørene tyder ikke på at skytingen var rettet mot noe bestemt miljø. Politiets teknikere skal heller ikke ha gjort funn som tyder på at skuddene har truffet bygninger eller noe annet.

– Vi har ikke funnet at noe er truffet, sier Mørkved.

Bevæpnet politi gjennomførte søk etter gjerningsmannen i flere timer etter at meldingen om skyting kom inn ved 3-tiden. De lette etter mannen i Gisle Johnsons gate og Rosendal-området. Ifølge krimvaktleder Mørkved tyder vitneavhørene på at det ble avfyrt to skudd.

Operasjonsleder Tore Kyllo har tidligere fortalt at det er gjort funn i området.

– Etter kort tid fant vi en hel patron, i tillegg til hylser. Det tyder på at det er skutt med øvingsammunisjon, sier Kyllo.

Tirsdag opplyser kriminalvakta at det er usikkert om det er snakk om øvingsammunisjon eller skarpe skudd.

Høy gjerningsmann

Vitner har beskrevet pistolmannen som 190 cm høy, med mørkt kort hår, militærjakke og pistol. Mannen er trolig lys i huden.

– Det er flere som har møtt ham og sett og hørt at det er blitt avfyrt skudd. Det er flere som naturligvis er ganske oppjaget, sa operasjonsleder Kyllo på mandag.

Politiet ønsker fortsatt tips i saken, sier kriminalvaktleder Mørkved.