NRK Meny
Normal

Har du sett denne i nabolaget ditt?

Nå kjører Google rundt i hele Norge og fotograferer for å oppdatere Google Maps.

Google-bil

Ole Magnus Holt har sommerjobb i Google, og kjører nå rundt i Midt-Norge for å fotografere til tjenesten Street View.

Foto: Morten Andersen / NRK

Ole Magnus Holt er bonde og kommer fra Solør i Grue kommune. Han har fått seg sommerjobb for Google Street View.

– Det er en veldig grei jobb, men man må like å kjøre bil, sier Holt til NRK.no.

Må ha presis informasjon

Google

Street View-bilen tar bilder med ni kameraer i et 360 graders panorama, og bruker GPS, bilens fart og retning til plassere bilder på kartet.

Foto: Morten Andersen / NRK

Google-bilen kjører nå rundt i Midt-Norge for å oppdatere deres Street View. Holt har nettopp kommet fra et oppdrag i Tromsø, og blir i Trondheim til han er ferdig. Etter Trøndelag står Oslo for tur.

– Street View brukes til å dobbeltsjekke at kartet stemmer med terrenget, og fanger også opp endringer i skilting og så videre, slik at veibeskrivelser blir mest mulig presist, opplyser Google Norge til NRK.no.

Må oppdateres hele tiden

Til tross for at Street View-bilene har kjørt nesten ti millioner unike kilometer over hele verden er ikke dette et arbeid Google blir «ferdige» med. Bildene må stadig oppdateres.

– Bilene kjører rundt hele tiden for å samle inn bilder. Ettersom vi er ute etter bilder når det er gode lysforhold og veien er tørr, begrenser naturlig nok kjøringen i Norge seg til sommersesongen, opplyser Google.

Google Norge vil ikke si noe om når nye bilder fra Norge kommer på Street View.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.