Kirker og nostalgiske kakehus

Barndomsminner, nostalgi og kjente bygninger preger de innsendte bidragene til NRK.nos konkurranse - Norges fineste pepperkakehus!

Pepperkakehus

La Sagrada Familia, julestabbur og julekrybbe er noen av de innsendte bidragene til konkurransen.

Foto: Innsendte bidrag Norges fineste pepperkakehus/montasje: Kristin Agerlie / NRK

Mange har kanskje brukt den første helga i desember på å bygge årets pepperkakehus. Blant de innsendt forslagene er det flere kirker.

– Dette er en slottskirkekonstruksjon tungt pyntet i Gaudi-mosaikk aktig stil. To spir som er 50 cm høye. Bygget er 23 cm bredt og 27 cm langt, skriver Kaja Gjedebo om sin kjente spanske katedral, La Sagrada Familia.

Også Hvaler kirke er representert i konkurransen.

  • SE BILDE AV ALLE HUSENE HER!

Barndomsminner

Norges fineste pepperkakehus

Berit Bye Rinnans pepperkakehus vekker minner fra barndommen.

Foto: Berit Bye Rinnan, Trondheim

Å bygge pepperkakehus kan vekke gode minner. Kanskje bygde du hus med farmor eller mormor som barn og nå ønsker du å gi dine barnebarn de samme koslige tradisjonene.

Berit Bye Rinnan har laget huset sitt med deigoppskrift fra farmora.

– Designet er basert på bygninger jeg og samboeren min forbinder med julen fra da vi var små. Pynten er som den alltid har vært, melis, nonstop og sølvkuler, forklarer Bye Rinnan.

  • SE ALLE BILDENE UNDER ETT HER:

Slik kan du delta!

For å bli med i konkurransen om å bygge Norges fineste pepperkakehus må du laste opp bilde av byggverket ditt nederst i artikkelen. Skriv også en setning om hvordan huset ble til i skjemaet.

Fristen for å sende inn bilde er 20. desember 2011.

En jury med tre fagdommere plukker ut finalistene. I tillegg vil barnehagebarn fra en barnehage i Trondheim plukke ut byggverk som går til finalen.

Deretter er det opp til NRK.nos lesere å kåre vinneren som får en flott Pinell radio i premie. Det vanker også T-skjorter til et utvalg pepperkakebakere som ikke nådde helt til topps.

Vinneren offentliggjøres 30. desember.

Vi har også fått bilder av fine bygg som er laget tidligere år. Disse blir dessverre ikke med i årets konkurranse.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.