NRK Meny
Normal

Har beslaglagt over 500 DVDer i Sør-Trøndelag

Onsdag ble tre personer i Sør-Trøndelag pågrepet og siktet for besittelse av overgrepsbilder etter at politiet startet aksjonen «operasjon Share».

Geir Ole Momyr

Politiet i Sør-Trøndelag har siktet tre personer i «operasjon Share». Nå skal de gjennomgå et massivt bevismateriale.

Foto: NRK

– Alle tre ble avhørt på onsdag og de har erkjent forholdene, sier politioverbetjent Geir Ole Momyr til NRK.

De tre mennene, en fra Frøya og to fra Trondheim, er i 20- og 30-årene. I tillegg er en person fra Nord-Trøndelag anmeldt i samme sak.

På landsbasis er tilsammen 73 personer siktet i saken. Flere av de siktede er tidligere domfelt for fysiske seksuelle overgrep. Personene er siktet for å ha delt overgrepsmateriale på fildelingsnettverket «eDonkey2000».

Store databeslag

Politioverbetjenten i Sør-Trøndelag sier de har en massiv arbeidsoppgave foran seg med å gå gjennom alle bevisene.

I løpet av aksjonen har de beslaglagt store mengder datautstyr.

– Vi har tilsammen hentet inn 12 PCer, 15 eksterne harddisker og en større DVD-samling med omtrent 500 DVDer, sier Momyr.

Foreløpig vet de ikke hva DVDene inneholder.

Fysiske overgrep og bildedeling

Politiet understreker at det per nå ikke handler om fysiske overgrep mot barn i de 68 sakene, men deling av overgrepsbilder.

– Dette er likevel veldig alvorlig. I cirka 30 prosent av tilfellene av de som er mistenkt eller siktet for å ha distribuert bilder, er også fysiske overgripere. De begår egne overgrep, presiserer Lena Reif, som er leder i seksjon for seksuellovbrudd i Kripos.

– I alt har vi funnet over 600.000 bilder som vi tror er straffbare i bare én av sakene, sier Bjørn-Erik Ludvigsen, politioverbetjent Kripos.