Har allerede solgt over 16000 billetter til returoppgjøret

TRONDHEIM/GLASGOW (NRK): Daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg både tror og håper på et utsolgt Lerkendal når Celtic kommer på besøk om en knapp uke.

Champions League - Celtic vs Rosenborg BK - Third Qualifying Round First Leg

Anders Konradsen (til venstre) leverte en kanonkamp på Rosenborgs midtbane i onsdagens bortemøte med Celtic.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

– Det ble solgt 6000 billetter mellom klokken 16 og midnatt i går. I dag tidlig var det solgt 12000 billetter totalt, sier Dyrhaug fra ei tredemølle i Glasgow til NRK.

Torsdag ettermiddag er det klart at det er solgt over 16000 billetter.

– Jeg tror folk må være raske hvis de ønsker seg billett til kampen. Vi legger ut 4000 billetter rundt klokken tolv i morgen, dersom de ikke alt er kjøpt opp av de med sesongkort.

– Håpet lever

RBKs daglige leder satt ringside da trønderne onsdag kveld greide å holde nullen mot det skotske storlaget. 0–0 i første match gjør at Rosenborg har et meget godt utgangspunkt foran onsdagens returmøte på Lerkendal.

Dyrhaug

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Det var årsbeste, et topp borteresultat, sier Dyrhaug.

– Nå lever håpet videre. Vi har hjemmebane i neste kamp, og det blir forhåpentligvis et fullsatt stadion. Det betyr enormt mye for spillerne å få publikums støtte i ryggen, fortsetter hun.

Vinneren av Rosenborg og Celtic avanserer til playoff om mesterligaspill (hvor taperen går rett til gruppespillet i Europaligaen). Taperen av onsdagens batalje på Lerkendal skal ut i europaligaplayoff.

Mange millioner på spill

Med andre ord: Slår Rosenborg ut de skotske mesterne, er de sikret gruppespill og mange titalls millioner kroner.

Rosenborg har ikke budsjettert med Europa-penger overhodet, men Dyrhaug opplyser at mesterligaspill vil gi rundt 140 millioner kroner – i tillegg til TV-inntekter. Blir det europaligaspill, vil det tikke inn rundt halvparten i klubbkassa.

– Vi har som sagt ikke budsjettert med dette, så det vil være en kjempebonus om vi skulle greie å ta oss til et gruppespill, sier Dyrhaug.

«Cupfinale» på hjemmebane

Trener Kåre Ingebrigtsen håper i likhet med Dyrhaug på fulle tribuner når Celtic gjester Lerkendal onsdag.

– Nå handler det om å gjøre klart til «cupfinale» på hjemmebane og fylle tribunen. Nå er vi én kamp unna å være i et gruppespill i Europa. Det er lenge siden vi har vært i en sånn situasjon, sier Ingebrigtsen.

Pål André Helland, som ikke var med mot Celtic på grunn av en skade, kom med følgende oppfordring på Twitter etter matchen onsdag kveld:

Laster Twitter-innhold

Lerkendal har plass til 21800 publikummere. I underkant av 1000 billetter er reservert Celtic-supportere.

– Jeg vet ikke hvor mange som kommer, men de har sagt at iallfall 400 kommer til å ta turen, sier Tove Moe Dyrhaug.