Leter videre med hunder

Røde Kors i Soknedal fortsetter letinga etter savnede Malin Syrstadvoll Bergsrønning. Torsdag kveld ble det søkt med hunder i håp om å finne 18-åringen.

Redningshund klar til søk (illustrasjonsfoto)

Redningshunder skal søke etter savnede Malin Syrstadvoll Bergsrønning langs Orkla i kveld. Illustrasjonsfoto.

Foto: Paal A. Svendsen / NRK

Norske Redningshunder, søk ved Orkla

Frivillige fra Norske Redningshunder har deltatt med redningshunder på fritiden for å hjelpe til i søket langs Orkla.

Foto: Norske Redningshunder Trøndelag

– Det er søkt med hunder flere ganger også tidligere. I en periode i vinter var det letehunder her flere ganger i uka, sier leder i Soknedal Røde Kors, Lars Rise.

Det har smeltet mye snø og is de siste dagene. Håpet nå er at det med issmeltinga vil tilkjennegi seg lukter som tidligere har vært kapslet inne i isen.

– Isen har vært massiv, men nå smelter den fort. Vi håper vi skal ha større sjanse til å finne den savnede nå som isen trekker seg tilbake, sier Rise.

Norske Redningshunder

Da Malin Syrstadvoll Bergsrønning forsvant fredag 14. desember ble det iverksatt en massiv leteaksjon. Blant annet med hunder fra Norske Redningshunder.

– Vi var på stedet samme kveld, men det ble tidlig klart at det var veldig vanskelige leteforhold, og vanskelige arbeidsforhold for hundene, sier beredskapsleder hos Norske Redningshunder Trøndelag, Kurt Amundø.

Den offisielle leteaksjonen ble avsluttet, men i ettertid har det vært en massiv innstas fra frivillige som har lett etter Syrstadvoll Bergsrønning. Blant annet medlemmer i Norske Redningshunder som har stilt med hundene sine som privatpersoner for å hjelpe til i letearbeidet.

– Oppdal lag av Norske Redningshunder har stilt flere ganger. Det blir nært når noen forsvinner på denne måten, og folk vil gjerne hjelpe til med det de kan. Vi får håpe at noe dukker opp, arbeidet for hundene er mye lettere når isen smelter, sier Amundø.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Leting ved Orkla

Et massivt søk ble iverksatt like etter meldingen om at 18-åringen var savnet i elva Orkla.

Foto: Henrik Sundgård / NRK

Viktig av flere grunner

Politiet vurderer fortløpende om de skal sette inn ressurser i søket.

I fire måneder har Soknedal Røde Kors organisert et kontinuerlig søk etter den savnede. De trenger fremdeles flere frivillige.

– Noen tror de må være i god form for å delta i søket. Det holder lenge at folk bare har litt god tid. At de hjelper til å observere. Nå skjer ting så fort. Hvis noen kan sette seg med termosen ved elvekanten og hjelpe til å se, eller sitte i bilen for den saks skyld, så er det til mye hjelp, sier Rise.

I det siste har Orkla åpnet seg mye. Det søkes i elva, men vannet er ganske grumsete, og mye dreier seg også om søk langs elvekanten der det er samlet seg isflak. Rise sier det er flere grunner til at det er så viktig å finne den savnede.

– Det er veldig viktig å finne henne. Vi søker for pårørende og venner. Det er viktig å finne henne også for å stanse spekulasjoner. Vi kommer til å fortsette søkene videre i håp om å finne henne, sier Rise.

Søk etter savnet i Orkla, Vella

Det er søkt ved Vella i Orkla de siste dagene.

Foto: Lars Rise

Har du tips, ring Soknedal Røde Kors: 965 14 088