Håper på ny suksess for Sommerbåten

Både Brekstad, Levanger og Hitra får i juli besøk av NRKs sommerbåt. Ferden med hurtigruta Ragnvald Jarl starter i Vadsø 21. juni, og avsluttes i Oslo 15. august.

Brekstad

Brekstad blir ett av anløpsstedene for Sommerbåten til NRK.

Foto: Linda Bjørgan

Levangersundet

Sommerbåten kommer også til Levanger.

Foto: Ole Johan Ramfjord

NRKs prosjektleder for sommersendingene, Thomas Hellum, sier de er svært fornøyd med sine valg for anløpssteder til sommeren.

– Hitra tapte på målstreken for Tore Strømøys Frøya i 2013, og jeg har sans for Levanger som slow city. I tillegg har vi jo Brekstad som ligger beleilig til på reiseruta vår. Vi tror at på alle disse stedene finnes det gode historier å fortelle. Det er det viktigste, mener Thomas Hellum.

Seersuksess

I 2013 reiste den gamle hurtigruta Ragnvald Jarl norskekysten opp og ned, og det med stor suksess. Det norsk folk satt som klistret foran tv-skjermene for å se på den fantastiske kysten vår. Sendingene ble en eventyrlig suksess for NRK.

Denne gangen skal sommerbåten innom 41 havner langs kysten i løpet av åtte uker.

– Ingen er motvillig til at vi kommer på besøk, men det er utfordrende å ta imot en 82 meter lang båt som stikker fem meter ned i sjøen. Vi må sjekke at havneforholdene er tilfredsstillende, og at vi havner noenlunde i sentrum der vi får kontakt med folk, sier Hellum.

Kontakt med folk

Thomas Hellum

Thomas Hellum gleder seg til et nytt tokt med Sommerbåten.

Foto: NRK

Og det er nettopp kontakten med vanlige mennesker langs kysten som er det aller viktigste for NRK.

– Jeg håper at vi får til så gode møter som vi hadde sist. Der folk er stolte over plassen de bor på, og at de forteller gode historier. Vi hadde en fantastisk tur i 2013, hvor vi traff så mange flotte mennesker. Kommer vi i nærheten av det i sommer, blir jeg strålende fornøyd, sier Thomas Hellum i NRK.

I 2013 var Sommerbåten innom både Trondheim, Namsos, Frøya og Rørvik. På Hitra gleder varaordfører Per Ervik seg allerede til sommerens besøk.

Gleder seg

– Det var en hyggelig overraskelse å få. Dermed får vi satt Hitra på kartet i den beste tida på året, sier Ervik.

Også Levanger-ordfører Robert Svarva er veldig fornøyd med å få Sommerbåten til byen.

– Vi har allerede funnet en egnet plass for den store båten. Vi har så smått startet ryddingen, og vi har også begynt å tenke på hvilke aktiviteter vi skal legge opp til, forteller Svarva.

Sommerbåten besøker Brekstad 7. juli, Levanger 8. juli og Hitra dagen etter.

MS Sjøkurs

Den gamle hurtigruta Ragnvald Jarl blir også denne gangen NRKs sommerbåt.

Foto: Tor Gravnås / NRK