Håper på et bortemål for RBK

– Vi får håpe AIK spiller mer offensivt enn det Linfield gjorde, sier tidligere Rosenborg-spiller Kåre Ingebrigtsen. Han krysser fingrene for at gamlelaget får med seg et mål fra Stockholm i kveld.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre 'Bruttern' Ingebrigtsen har fortsatt følelser for RBK, selv om han nå er trener for Bodø/Glimt.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

– AIK har et stort publikum som vil kreve at laget går framover på banen, sier Kåre Ingebrigtsen, og spår med det at 3. kvalifiseringsrunde til mesterligaen blir en helt annen oppvisning enn den man så mot nordirske Linfield.

– Når Linfield ligger med ti mann i forsvar er det enkelt å sparke bort ballen. RBK hadde jo mange sjanser, så vi får håpe at effektiviteten er større denne gangen, sier han.

"Bruttern" spilte i en årrekke for RBK på slutten av 80-tallet og i starten av 90-tallet. Han har flere cup- og seriegull for trønderne, og selv om han nå er trener for Bodø/Glimt sier han fortsatt "vi" når han snakker om Rosenborg.

– Eliteserien er dårligere enn før

Kåre Ingebrigtsen 1993

Kåre Ingebrigtsen har flere cup- og seriegull for RBK. Her er han i en litt yngre utgave av seg selv, fra 1993.

Foto: Johansen, Erik / Scanpix

I kveld skal RBK prøve å gjenskape noe av magien fra 90-tallet, når de møter svenske AIK på Råsunda i Stockholm.

– Jeg håper vi får med oss et bortemål. Hvis vi spiller uavgjort eller vinner 0-1 vil det bli veldig tøft for AIK når de kommer til Lerkendal, sier Ingebrigtsen.

Fjorårets svenske seriemester sliter som nummer 14, med bare to lag under seg på årets tabell. Her i Norge troner Rosenborg alene på topp i eliteserien.

Likevel advarer Ingebrigtsen mot å tro at RBK er mye bedre enn svenskene.

– Rosenborg er jo ganske suverene nå, men jeg tror at eliteserien er svakere enn den har vært tidligere. Det er ikke tvil om at det blir et jevnt og tøft oppgjør i kveld, sier han.

Vet ikke om laget er godt nok

Mesterligavante trøndere begynner å bli klar for nok et Europa-eventyr med RBK, og Ingebrigtsen mener at hver enkelt spiller i troppen er god nok til å oppfylle drømmen om spill blant de 30 beste klubbene i Europa.

– Enkeltspillerne og ferdighetsnivået er veldig bra, så får vi håpe at laget er godt nok til å komme seg til mesterligaen, sier han.