Håper på alpinstart om to uker

Alt ligger nå til rette for alpinåpning i bakkene på Oppdal 19. november. Nå har produksjonen av kunstsnøen startet for fullt.

Snøproduksjon i Vangslia

Snøkanonene går i Vangslia, og det er håp om åpning her 19. november.

Foto: Oppdal skisenter

Mange trøndere har lenge gledet seg til skisesongen kan starte, og i Oppdal Skisenter ligger de godt i rute til åpningen om drøye to uker.

– Flott høst

Arnulf Erdal, bakkesjef Oppdal skisenter

Arnulf Erdal er i full gang med snøproduksjonen på Oppdal.

Foto: Jøte Toftaker/NRK

– Etter en lang og flott høst, hvor vi har gjort en stor jobb med utbedring av snøproduksjonskapasiteten i alle anlegg, er vi nå i gang med snøproduksjon, opplyser leder Arnulf Erdal ved skisenteret.

Ander steder i Norge starter alpinsesongen allerede denne helga, men i Trøndelag må du altså fortsatt vente litt før du kan sette utfor bakkene.

I forrige uke kom det mellom 20 og 25 cm nysnø i bakkene på Oppdal, men det meste har regnet bort. Nå er det et par minusgrader på Oppdal, og snøkanonene er i gang.

– Vi startet snøproduksjonen tirsdag og vil fortsette med full kapasitet så lenge vær og temperatur gjør dette mulig, forteller Erdal.

Vangslia

Skisenteret åpner først i Vangslia, mens Stølen og Hovden åpner først til jul.

– Torsdag formiddag går kanonene ennå, men vi har flyttet litt lenger opp i bakken hvor det er kaldere. Slik været er meldt nå, ser det lovende ut med tanke på skiheis og snøproduksjon. Men blir det mildvær, får vi problemer. Så vi vet aldri, sier Arnulf Erdal til NRK.

Skibakkene i Vangslia i Oppdal

Skifolket drømmer om slike forhold i Vangslia til åpningen 19. november.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX