NRK Meny
Normal

Håper det snur mot Tynset

Rosenborg har slitt i serien i det siste. Nå håper Matthías Vilhjálmsson det snur med cupkampen mot Tynset onsdag kveld.

Uavgjort i Bergen

RBKs Matthías Vilhjálmsson håper på flere scoringer mot Tynset onsdag kveld.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Alle lag opplever motgang, og for meg er det første gang siden jeg kom til Rosenborg i 2015. Hvert fall hvis man ser bort fra europacupen. Men vi må bare holde humøret oppe og jobbe hardt, så kommer dette til å ordne seg. Det snur fort i fotball. Det har historien vist, sier Vilhjalmsson til RBK.no.

Leder fortsatt

I serien har ikke Rosenborg vunnet på tre kamper, men leder fortsatt med 21 poeng etter ti serierunder. Onsdag kveld reiser de til Tynset for å spille mot 3. divisjonslaget i 2. runde i NM.

– Mot Tynset er det viktig å komme tilbake på vinnersporet og få en god følelse. Men vi vet godt hvordan disse kampene er. Motstanderlaget er veldig motiverte, og det et er ofte en vanskelig bane og det blir tøffe tak. Men vi skal være proffe og hente hjem seieren, sier Vilhjalmsson til klubbens hjemmeside.

Vant 11–0

I første runde ble det seier 2–0 over Strindheim. Da scoret Vilhjálmsson begge målene. Da RBK møtte Tynset i 2008 ble det seier 11–0.

I 1975 vant Rosenborg 3-0, og i 1979 endte det med seier 4–1 over Tynset i NM.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen tar med seg nesten alle A-lagsspillerne til kampen mot Tynset. Det betyr at Nicklas Bendtner er med i troppen, og det er bare Vegar Eggen Hedenstad og Mushaga Bakenga som får hvile.

Flere andre trønderske lag skal også i aksjon i 2. runde i NM onsdag kveld. Byåsen møter Aalesund, Verdal tar imot Kristiansund, Levanger reiser til Mosjøen, mens Ranheim og Stjørdals-Blink møtes til et skikkelig lokaloppgjør.

Kampen mellom Tynset og Rosenborg starter kl 18:30 og sendes direkte på NRK.

Marek Sapara lurer Tynset-keeper Inge Tannåneset

Det var folkefest på Tynset sist lagene møttes i 2008. Her scorer Marek Sapara ett av RBKs elleve mål.

Foto: Thomas Rasmus Skaug / SCANPIX