Håper å sprite opp gullkampen

Vålerenga kan sprite opp gullkampen med mange prosent. Søndagens seriefinale mot Rosenborg er Martin Andresens viktigste som trener

Bojan Zajic og Martin Andresen

Bojan Zajic og Martin Andresen tror VIF har en fordel på søndag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Etter fem strake seirer er det fem poeng opp til RBK. Fem runder gjenstår.

- Vårt poengsnitt har holdt til gull andre sesonger. Men Rosenborg har vært veldig gode og har fem poeng på oss likevel, sier Andresen til NTB.

På treningsfeltet skinner sola, og spillerne er friske. Andresens suksess har kommet raskt.

- Det er jo tilfredsstillende også for meg at vi lykkes med det vi jobber med. Og i grunnen er det kanskje litt overraskende at det har gått så fort.

To lag er uten hjemmetap i årets eliteserie: RBK og VIF.

- Vinner vi er det full spenning. Blir det Rosenborg, er spenningen over. Men kamper som dette er viktige for produktet og interessen. Det er spennende og gøy, sier Andresen.

Les også:

Stor fordel

Rosenborg spilte torsdag i europaligaen og vant 2-1 over greske Aris. Andresen ser på det som en klar fordel for VIF.

- Ja, det koster å spille en slik kamp. RBK måtte konsentrere seg om den kampen mens vi bare har kunnet tenke på RBK hele denne uka. Det blir VIF på vanlig vis søndag. Så får vi se om vi er gode nok til å dominere på Lerkendal.

Mohammed Abdellaoue er solgt og blitt en hit i Hannover. Andresen vet ikke hva han kan rutte med neste sesong.

- Vi er jo svekket siden vi begynte i vår. Og vi har ikke fått noen klare svar på hvordan det blir med erstatning eller forsterkning, sier Martin Andresen.

Rosenborg er uten tap i serien i år. Laget har også to ganger vunnet fem strake kamper. Men etter fire avgitte RBK-poeng på de tre siste rundene, er VIF nå i mulighetenes posisjon.

På det meste skilte det ni poeng opp til RBK. Siste gang var etter 22. serierunde.