Hansen raser mot cupoppsett

Ranheim-trener Per Joar Hansen mener det ligner en skandale at Ranheim må møte Tromsø på bortebane i cupens fjerde runde.

Per Joar Hansen

Per Joar Hansen.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy / NRK

– I de tre første rundene har Tromsø møtt Sortland, de har hatt en grei flytur til Trondheim og de har vært et steinkast fra sin egen hjemmebane og spilt mot Tromsdalen. Vi har spilt mot et lokalt lag, vi har hatt en seks-sju timers busstur til Kristiansund og vi har møtt Bodø/Glimt borte. I fjor var vi i Fredrikstad i tredje runde, men det blir det ikke tatt hensyn til, sier Per Joar Hansen til NRK.

Han legger til at dette blir den sjette bortekampen av sju mulige på de to årene Ranheim har vært med i cupen.

– Det lukter storpolitikk

Ranheim-treneren mener det ikke er tilfeldig at Tromsø får hjemmekamp.

– Det lukter storpolitikk lang vei. Norges Fotballforbund er livredde for at flere tippeligalag skal ryke ut og at sånne oppkomlinger som Ranheim skal gå videre i cupen. Det ser ut som de forsøker å eliminere sånne som oss så fort som mulig, sier Hansen.


Han tror ikke det er noen vits i å protestere mot trekningen.

– Vi får bare ta trekningen til etterretning, men jeg synes det er fryktelig synd for cupen og for norsk fotball at de forsøker å gjøre alt de kan for å få bort askeladdene tidligst mulig, sier Per Joar Hansen.

– Tromsø har reist lengst

Informasjonssjef i Norges Fotballforbund Svein Graff sier de så på historikken for de tre siste cuprundene da de bestemte at oppgjøret skal spilles på Alfheim.

– Begge klubbene har spilt tre bortekamper og da legger vi reiseavstand til grunn. I dette tilfellet har Tromsø hatt lengre reiserute enn Ranheim og derfor får de hjemmekamp i fjerde runde, sier Graff til NRK.

Han har forståelse for at Per Joar Hansen og Ranheim gjerne skulle hatt hjemmekamp.

– Men så tror jeg også at de innser at vi må ha noen faste kriterier som ligger til grunn. Det har vi og setter opp kampene etter det, det er ikke sånn at fotballforbundet forfordeler tippeligaklubber foran andre, sier Svein Graff.

– Hansen mener det ikke er tilfeldig at Tromsø fikk hjemmekamp og at dere er redde for at flere eliteserielag skal ryke ut?

– Da er kommentaren at Hansen tar feil. Det er bare å se på cupoppsettet så langt i år, nå i fjerde runde eksempelvis har Fredrikstad som spiller i førstedivisjon fått hjemmekamp mot Start, fordi Start hadde hjemmekamp sist, sier Svein Graff i fotballforbundet.