NRK Meny
Normal

Håndballstjerner er bekymra

Norske håndballstjerner er blant dem kan få beslaglagt leilighetene sine i Natal i Brasil.

Bygning i Natal, Brasil
Foto: NRK

En av dem er den kjente håndballtreneren Mia Hermansson Høgdahl. - Jeg er veldig usikker på hva som skjer, innrømmer hun.

Marit Breivik
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

 

Breivik bekymra

Også håndballlandslagets trener Marit Breivik er blant dem som har leilighet i Natal. Hun har selvsagt fått med seg nyhetene, og  synes det er bra at politiet rydder opp i eventuelle kriminelle forhold. Breiviks leilighet er kjøpt gjennom Brasil Resort, som er et av selskapene som har vært i Økokrims søkelys i dag.

Tone Valmot i Trondheim er styreleder for sameiet Blue Marlin Apartment i Natal, et leilighetskompleks med 26 private eiere.

- Forskrekket

- Som styreleder i et sameie så er vi forskrekket. Vi har ikke annen informasjon enn den vi har fått gjennom media, men vi er bekymret for eiendommene vi har i Natal, sier Valmot.

Det var i går politiet i Brasil gjennomførte er razzia mot flere leilighetskompleks og kontorer i Natal. Norsk politi gjorde det samme i Oslo. Blant de arresterte er folk fra den såkalte B-gjengen i Oslo, og to trønderske investorer.

Hvitvaskede penger

Politiet er på jakt etter hvitvaskede penger. Det kan være penger fra kriminell virksomhet som blir brukt til å bygge leiligheter for salg til solhungrige nordmenn. Nå er flere av leilighetene beslaglagt.

De 26 leilighetene er i utgangspunktet kjøpt gjennom en norsk bank med bankgaranti i 2003. I følge Valmot har bygget vært godt drevet og vedlikeholdt.

Kan falle i verdi

Eierne har ikke hatt noen mistanke om noe kriminelt. Valmot vil ikke spekulere i om leiligheten nå faller i verdi eller hva som skjer med dem i nærmeste framtid.

- Det er en verdifull eiendom vi eier sammen, godt vedlikeholdt og med god beliggenhet. I første rekke er det viktig at den blir ivaretatt og sikra dersom den er beslaglagt, sier Valmot til NRK Trøndelag.

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.