Håndballstjerner er bekymra

Norske håndballstjerner er blant dem kan få beslaglagt leilighetene sine i Natal i Brasil.

Bygning i Natal, Brasil
Foto: NRK

En av dem er den kjente håndballtreneren Mia Hermansson Høgdahl. - Jeg er veldig usikker på hva som skjer, innrømmer hun.

Marit Breivik
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

 

Breivik bekymra

Også håndballlandslagets trener Marit Breivik er blant dem som har leilighet i Natal. Hun har selvsagt fått med seg nyhetene, og  synes det er bra at politiet rydder opp i eventuelle kriminelle forhold. Breiviks leilighet er kjøpt gjennom Brasil Resort, som er et av selskapene som har vært i Økokrims søkelys i dag.

Tone Valmot i Trondheim er styreleder for sameiet Blue Marlin Apartment i Natal, et leilighetskompleks med 26 private eiere.

- Forskrekket

- Som styreleder i et sameie så er vi forskrekket. Vi har ikke annen informasjon enn den vi har fått gjennom media, men vi er bekymret for eiendommene vi har i Natal, sier Valmot.

Det var i går politiet i Brasil gjennomførte er razzia mot flere leilighetskompleks og kontorer i Natal. Norsk politi gjorde det samme i Oslo. Blant de arresterte er folk fra den såkalte B-gjengen i Oslo, og to trønderske investorer.

Hvitvaskede penger

Politiet er på jakt etter hvitvaskede penger. Det kan være penger fra kriminell virksomhet som blir brukt til å bygge leiligheter for salg til solhungrige nordmenn. Nå er flere av leilighetene beslaglagt.

De 26 leilighetene er i utgangspunktet kjøpt gjennom en norsk bank med bankgaranti i 2003. I følge Valmot har bygget vært godt drevet og vedlikeholdt.

Kan falle i verdi

Eierne har ikke hatt noen mistanke om noe kriminelt. Valmot vil ikke spekulere i om leiligheten nå faller i verdi eller hva som skjer med dem i nærmeste framtid.

- Det er en verdifull eiendom vi eier sammen, godt vedlikeholdt og med god beliggenhet. I første rekke er det viktig at den blir ivaretatt og sikra dersom den er beslaglagt, sier Valmot til NRK Trøndelag.