NRK Meny
Normal

Han blir yngst på Stortinget

Per Sandberg mener at det betyr utrolig mye å ha Sivert Bjørnstad i sitt parti.

Sivert Bjørnstad

Sivert Bjørnstad fra Sør-Trøndelag Fremskrittsparti (23) blir Stortingets yngstemann.

Foto: Henrik Sundgård / NRK

I morgentimene tirsdag ble det klart at Fremskrittspartiet sikret seg det andre mandatet fra Sør-Trøndelag også den kommende stortingsperioden. Det betyr at Sivert Bjørnstad (23) blir Stortingets yngstemann.

Sandberg Bjørnstad

Å få Bjørnstad inn på Stortinget var Sandbergs eneste mål i valgkampinnspurten.

Foto: Henrik Sundgård / NRK

NRK intervjuet trondhjemmeren klokka 01.30 i natt, og han var spent før de siste par prosentene av stemmene var telt opp.

– I dag føler jeg meg som jeg er atten år, før de siste to prosentene av stemmene er telt opp. Om en time eller to er jeg sikkert 30 eller 40 år, sier Bjørnstad.

– Betyr utrolig mye

Frps førstekandidat i fylket, Per Sandberg, mener det betyr mye å ha Stortingets yngstemann i sin blokk. Han mener Bjørnstad er ett av partiets største talenter.

– Det betyr utrolig mye. På slutten av valgkampen har det vært mitt eneste mål å berge andremandatet fra Sør-Trøndelag og få Sivert inn på Stortinget.

Det var likevel en ambivalent Sandberg NRK møtte i natt.

– Så registrerer jeg at min gode kollega i Nord-Trøndelag, Robert Eriksson, er ute dessverre. Da blir det desto viktigere å berge to mandater fra trøndelagsfylkene, sier Sandberg.

– Må bygge flere boliger

Bjørnstad har vært bystyrerepresentant i Trondheim og fylkestingsrepresentant siden 2011. Han har vært formann i Sør-Trøndelag Fpu, og studerer økonomi og ledelse ved Handelshøyskolen BI.

Han forsikrer at han vil jobbe like hardt på Stortinget som de som er 30 år eldre. Han mener det kan være en fordel å være ung stortingsrepresentant.

– Fordelen med å være ung er at jeg vet hvilke saker ungdom i Sør-Trøndelag er opptatt av. Blant annet boligpolitikk som er et hett tema nå, vi må bygge flere boliger og mer riktige boliger for at ungdom i Sør-Trøndelag skal få et bedre tilbud enn i dag, sier Bjørnstad.

Bjørnstad

Det var hektisk for Fremskrittspartiets andrekandidat valgnatten 9. september.

Foto: Henrik Sundgård / NRK

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.