Hopp til innhold

Hærverk på mulig nytt asylmottak

Den tidligere aldershjemmet Hegratunet i Stjørdal ble utsatt for hærverk i natt. Her er det planer om å bosette 40 mindreårige flyktninger, og ordføreren frykter det har en sammenheng.

Hegratunet

Hegratunet i den lille bygda Hegra ble utsatt for hærverk i natt. Her kan det komme 40 nye flyktninger.

Foto: Erling Skjervold

Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

Hegratunet

Brannvesenet kom først til stedet.

Foto: Erling Skjervold

– Like før 00.30 i natt fikk vi beskjed om at det hadde gått en alarm. Brannvesenet kom raskt til stedet, og det viste seg at det var gjort skadeverk, sier operasjonsleder i Nord-Trøndelag Monica Ravlo til NRK.

Hegratunet ligger i den lille bygda Hegra i Stjørdal kommune. Personene som har gjort hærverket, har brukt mange forskjellige metoder for å ødelegge mest mulig.

– Det ble skrudd på flere dusjer og vasker som de har tettet. Det mangler også deler til flere brannvarslere i bygget. Sprinkleranlegget i kjelleren var også tømt, sier Ravlo.

Det var også mye vann i bygningen da politiet kom.

Mulig nytt asylmottak

Hegratunet

Hærverket skjedde i natt. Politiet kan ikke utelukke at det kan ha en sammenheng med et mulig nytt asylmottak.

Foto: Erling Skjervold

Hegratunet er ikke i bruk i dag. Likevel er det planer om å bosette 40 mindreårige flyktninger der, skriver Trønder-Avisa.

Også Stjørdalens blad har skrevet om mulighetene for asylmottak på Hegratunet.

Politiet ønsker ikke å spekulere i om det kan være årsaken til hærverket.

– Vi må jobbe med alle mulige teorier. Det kan være en av hypotesene vi jobber med, men det får etterforskningslederen svare på, sier Ravlo.

Ingen personer er pågrepet i saken.

– Lett å koble dette sammen

Ivar Vigdenes

Ordfører Ivar Vigdenes ber personene stå fram.

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, er oppgitt etter at han fikk vite om hærverket i dag tidlig.

– De som har gjort dette må stå fram og be om unnskyldning. Det ber jeg de om, så vi slipper at de 40–50 nye flyktningene som har opplevd krig og elendighet kommer til Hegra og den første velkomsten de får er at mottaket deres ble forsøkt ødelagt, sier Vigdenes til NRK.

Selv om politiet ikke kan konkludere med at årsaken er et nytt asylmottak, føler Vigdenes sterkt på at det kan ha en sammenheng.

– Som en lekmann som ser det fra utsiden, er det lett å koble dette sammen. Likevel er det lett å konkludere for tidlig. Men det er lov å gjøre dumme ting, og ber de om unnskyldning skal man også få tilgivelse. Det viktigste er at de står fram, sier Vigdenes.

Ordfører har tatt kontakt med lensmannen i kommunen for en oppdatering, men anser hærverket som en politisak.