NRK Meny
Normal

– Hadde vært et fryktelig godt fotballag

Kjernen-leder Kenneth Kjelsnes var mest fornøyd med det første kvarteret i kampen mot Haugesund søndag kveld. Han mener de kunne vært et fryktelig godt fotballag hvis de hadde spilt hele kamper på samme måte.

Rosenborg-Haugesund

Det ble en skikkelig målfest på Lerkendal da Rosenborg snudde kampen mot Haugesund søndag kveld.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Det var en forrykende fotballkamp publikum ble vitne til på Lerkendal søndag kveld. Det ble en skikkelig målfest som til slutt endte 5–3. Rosenborg gikk rett i strupen på Haugesund fra start og ledet 2–0 etter at det kun var spilt 11 minutter.

– Det første kvarteret spiller Rosenborg slik Rosenborg skal spille, sier Kjernen-leder Kenneth Kjelsnes til NRK dagen etter fotballdramaet som utspilte seg på Lerkendal.

De fleste trodde nok hjemmelaget skulle ro dette i land med en såpass behagelig ledelse til pause. Men Haugesund puttet tre mål i løpet av 15 minutter i andre omgang, og plutselig var kampen snudd. Rosenborg så sjokkerte ut, men tre raske scoringer gjorde at alle poengene havnet på Lerkendal.

LES OGSÅ: Målfest på Lerkendal

Et godt sommerlag

Kenneth Kjelsnes

Kjernen-leder Kenneth Kjelsnes likte veldig godt det han så av Rosenborg det første kvarteret under søndagens kamp mot Haugesund.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Selv om Rosenborg ved flere anledninger har klart å vippe kamper til sin favør, var Kjelsnes ikke like sikker på at det ville skje ved stillingen 2–3.

– Jeg hadde mine tvil. Det må jeg innrømme. Rosenborg har jo hatt noen årganger som har hatt gode avslutninger og klart å avgjøre jevne kamper. I starten av årets sesong har ikke Rosenborg vist slike takter. Så det er godt å se at de går inn i høstsesongen på denne måten. Hvis man ser på statistikken, så er jo Rosenborg et veldig godt sommerlag. De vinner utrolig mange kamper på sommeren, legger Kjelsnes til.

Rosenborg-trener Per Joar Hansen ville ikke snakke om den dårlige perioden i andre omgang.

– Nå skal vi fokusere på at vi har vunnet 5–3. Vi slipper inn tre billige mål i midten av andre omgang, og det må vi jobbe med. Men fokuset er først og fremst at vi scorer 5 mål og spiller feiende flott angrepsfotball, sa «Perry» til NRK etter kampen.

Flere spillere på vei bort fra Lerkendal?

John Chibuike var ikke på banen mot Haugesund. Søndag kunne nemlig Rosenborg melde på sine hjemmesider at de hadde blitt enige med den tyrkiske klubben Gaziantepspor om en overgang for spilleren fra Nigeria. Nå spekuleres det i om flere er på vei bort fra Lerkendal. Mandag morgen skrev VG at Rosenborg-trener Per Joar Hansen tror flere spillere vil forlate Rosenborg i sommer.

– Det vil garantert skje ting. Det vet jeg at det kommer til å gjøre, sa Hansen til VG.

Kjernen-lederen tror også man bør forvente flere salg enn John Chibuike.

– Selv om ikke Mix spilte et eneste minutt i løpet av VM, så kan jo han være en spiller som er aktuell for salg. Cristian Gamboa som nå har spilt godt under VM, blir nok kanskje et hett salgsobjekt.

Gamboa og Fredheim Holm

Linkes til England: I følge den britiske avisen Daily Star Sunday skal Cristian Gamboa være ønsket av Premier League-klubben Hull. Her i en duell med Vålerenga-spiller Daniel Fredheim Holm ved en tidligere anledning.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Ifølge den britiske avisen Daily Star Sunday, skal Premiere League-klubben Hull være interessert i 24-åringen fra Costa Rica. Gamboa har kontrakt med Rosenborg ut 2017-sesongen, men det er flere spillere i Rosenborg som har kontrakter som går ut etter denne sesongen. Daniel Örlund, Ole Selnæs, Mix og Alexander Sørloth er uten kontrakt med Rosenborg i 2015.

– Det bekymrer meg litt at flere står uten kontrakt. Men det viktigste er at de som eventuelt forsvinner blir erstattet, sier Kjernen-leder Kjelsnes.

For omtrent en måned siden ble det kjent at Strandberg er på vei bort fra Rosenborg.

LES OGSÅ: Stefan Strandberg får forlate Rosenborg i sommer