Hopp til innhold

HA-topp nekter for frakt av 9,9 kg hasj

Den antatte lederen i Hells Angels nekter fortsatt for at han visste at det skulle fraktes nesten 10 kilo hasj fra Oslo til Trondheim i mai 2009.

Leif Ivar Kristiansen i retten

Leif Ivar Kristiansen da saken ble behandlet i tingretten.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Det kom fram da ankesaken mot Leif Kristiansen startet i Frostating lagmannsrett mandag.

Dømt i tingretten

I mai ble Kristiansen dømt i Sør-Trøndelag tingrett til 4 år og 9 måneder som bakmann for smugling av 9,9 kilo hasj i 2009.

Kristiansen erkjenner straffskyld for bare tre kilo hasj. Han mener han ikke kan ta ansvaret for at den som hentet hasjen i Oslo bestemte seg for å ta med seg mer enn det som opprinnelig var avtalt.

Og mannen som skulle selge hasjen var, ifølge Kristiansen, en nå 33 år gammel tidligere narkotikaselger som ble politiets kronvitne mot ham i tingretten.

Aktor vil i lagmannsretten prosedere på at Kristiansen var fullt klar over kvantumet.

Nekter for trusler

I tingretten ble Kristiansen også dømt til å betale erstatning,175.000 kroner til den tidligere narkotikaselgeren og 170.000 til far til en 23-åring som smuglet hasjen.

Ifølge 33-åringen, som selv var tiltalt i tingretten for smuglinga, truet Kristiansen ham til å betale ham minst 300.000 kroner som oppgjør for hasjpartiet som politiet beslagla.

Kristiansen står fast ved at han ikke har truet den tidligere narkotikaselgeren til å gi fra seg deler av morsarven.

33-åringen var både tiltalt og aktoratets kronvitne i tingretten. Fordi han la kortene på bordet hos politiet og fortalte om bakgrunnen for narkotikasmuglinga, slapp han med 420 timers samfunnstraff.

I lagmannsretten møter han nå som vitne og med bistandsadvokat.

– Ble ikke truet

Den 23 år gamle mannen som ble tatt med hasjen på Støren har godtatt dommen i tingretten på 1 år og 9 måneders fengsel. Han vitnet ikke mot den antatte HA-lederen i tingretten.

Men far til 23-åringen lånte sønnen 170.000 kroner slik at han skulle betale Kristiansen for hasjpartiet.

Aktor mener Leif Kristiansen også brukte trusler for å få disse pengene, men det har 23-åringen nektet for.

Vil rokke ved troverdigheten

Advokat Morten Furuholmen forsvarer den antatte HA-lederen, han mener aktoratet legger for stor vekt på forklaringen til en tidligere kriminelt belastet person.

Furuholmen vil føre vitner som ifølge forsvareren vil rokke sterkt ved troverdigheten til 33-åringen, noe som også kom fram i tingretten.

Mannen lever under politiets vitnebeskyttelsesprogram. Derfor oppgir han ikke bosted eller inntekt i retten.

Det er satt av nesten 14 dager til saken, og rundt 30 personer skal vitne.

Siste fra Trøndelag