NRK Meny
Normal

Gutten begraves neste uke

Gutten som ble funnet død i familiens hjem i Vanvikan forrige onsdag skal begraves neste uke. Det opplyser morens forsvarer.

Moren som er siktet i barnedødsfallsaken i Vanvikan har i dag nektet å la seg avhøre på nytt av politiet. Forsvareren hennes sier hun er utslitt og mener hun har fortalt politiet alt hun vet om dødsfallet.

Moren som er siktet i barnedødsfallsaken i Vanvikan har i dag nektet å la seg avhøre på nytt av politiet. Forsvareren hennes sier hun er utslitt og mener hun har fortalt politiet alt hun vet om dødsfallet.

Tore Angen

Morens forsvarer, Tore Angen.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

– Den 15 måneder gamle gutten blir etter all sannsynlighet begravet i løpet av neste uke, sier Tore Angen, forsvarer for barnets mor.

Må vurdere om faren får delta

– Barnet ble frigitt torsdag, slik at moren og hennes familie har kunnet begynne å tenke på og planlegge begravelsen som vil bli en gang i neste uke, opplyser Angen.

Politiet er innstilt på å bidra til at begravelsen skal bli så verdig som mulig, men kan ennå ikke si om faren får adgang til å delta.

– Politiet vil gjøre en konkret vurdering når forespørselen kommer fra mannens forsvarer, og ta stilling til saken når det nærmer seg begravelsen. Det sier politiadvokat hos politiet i Nord-Trøndelag, Silje Valstad.

Tror mannen er uskyldig

Moren er svært preget av sønnens død.

– Det er en veldig tung situasjon for henne. Hun er fysisk og psykisk meget sliten, og det at hun må begynne å tenke på en begravelse til gutten nå er veldig tøft for henne, sier forsvarer Angen.

Moren, som tirsdag ble løslatt fra varetekt, tror fullt og fast på at mannen er uskyldig i saken.

– Hun sier helt klart at hun mener at faren til gutten ikke har noe med en eventuell straffbar handling å gjøre. Hvis det skulle vise seg at det er begått en straffbar handling, vil det komme som en veldig overraskelse på henne. Hun tror at han er uskyldig, sier Angen.

Faren selv stiller seg helt avvisende til at han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Begge foreldrene til den 15 måneder gamle gutten ble dagen etter dødsfallet siktet i saken. De er fortsatt siktet for å ha skadet gutten slik at han døde, men lagmannsretten avgjorde at det bare er grunn til å mistenke faren. Moren ble derfor løslatt.