NRK Meny
Normal

Gutten (3) er utenfor livsfare

Tilstanden til gutten som satt i bilen som trillet ut i elva Gaula lørdag, er fortsatt alvorlig.

Helikopter tar av fra stedet ved Gaula etter at bil havnet i elva i Melhus

Gutten ble fløyet til St. Olavs Hospital med alvorlige og kritiske skader lørdag. Han ble senere fløyet til Oslo universitetssykehus.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Jeg fikk en oppdatering fra Oslo universitetssykehus i går hvor de sa at tilstanden er alvorlig og fortsatt noe uavklart. Men tilstanden skal ikke være livstruende lenger, sier lensmann i Melhus, Monica Brækken til NRK.

Tekniske undersøkelser

Det var lørdag at en bil som sto parkert utenfor Rema 1000 på Gimse begynte å trille nedover mot elva Gaula i Melhus kommune. Bilen havnet i elva og ble fraktet av vannmassene 250-300 meter før den stoppet.

Inne i bilen satt den tre år gamle gutten fastspent i barnesetet.

Vitner prøvde å få gutten ut av bilen, men på grunn av de store vannmassene greide de ikke det. Han ble sittende under vann i cirka 30 minutter før redningsmannskapene til slutt fikk han opp av vannet.

– Bilen gutten satt i er ble fraktet til stedet hvor det skal gjøres tekniske undersøkelser i dag. Den vil bli undersøkt i morgen, sier Brækken.

Når resultatene fra undersøkelsen er klar er fortsatt usikkert, men politiet vil ikke ha noen flere svar på hva som er årsaken til ulykka i denne uka.