Guttegjeng filmet voldsepisode

Politiet fikk i går en film som viser vold mot en ung gutt. Nå er to tenåringer siktet i saken.

Filmet gutt som ble utsatt for vold i Namsos

Voldsepisoden er filmet av en guttegjeng i en bil. Videoen har sirkulert på nettet de siste ukene.

Det var Trønderavisa som først omtalte historien om videoen som viser vold mot en ung mann av utenlandsk opprinnelse. Filmen har sirkulert på nettet de siste ukene. Nå settes den i sammenheng med en anmeldt voldsepisode fra starten av juli.

– Det ble anmeldt en voldsepisode til oss 5. juli i år. I den forbindelse ble det opprettet etterforskning og to menn ble pågrepet. Nå når vi har fått inn denne videoen, setter vi den i sammenheng med voldsepisoden. Vi tror den er vesentlig bevis i denne saken, sier Erling Lundstadsveen, lensmann i Overhalla.

Voldsepisoden skal ha skjedd i Namsos og politiet gjennomfører i dag avhør av både siktede og fornærmede.

– Dette er en legemsfornærmelse og en voldssak, noe som er alvorlig. Likevel er mange voldssaker alvorlige og vi etterforsker denne på lik linje med de andre, forklarer Lundstadsveen.

To personer siktet

– Vi har to siktede personer i slutten av tenårene. Den ene mener vi er den avbildede i videoen. Vi har tatt han inn til avhør igjen i dag, og han legger ikke skjul på noe av det som har skjedd i videoen, forteller Lundstadsveen.

Guttene er siktet for legemsfornærmelse etter straffelovens §228 første ledd etter den tidligere anmeldte voldsepisoden.

Det har tidligere blitt spekulert i rasistiske årsaker, men dette avviser den siktede.

– Den siktede er veldig klar på at dette har ingenting med rasisme å gjøre. Han forteller at årsaken til volden er en konfrontasjon som skjedde tidligere, sier Lundstadsveen.

Reagerte på innholdet

Videoen ble oppdaget på Facebook av datteren til en av advokatene i Steinkjeradvokatene. Firmaet ble enige om å sende videoen til media og politi, så det ble reagert på innholdet.

– Innholdet er opprørende og vi sendte det rett til politiet, forteller Eva Myklebust fra Steinkjeradvokatene.

Videoen viser en bil på vei mot to personer. Når bilen kommer frem ser man at den ene personen holder en ung gutt i et slags kvelertak.

Situasjonen blir voldsommere og gutten som holder tvinger den unge ned på kne. Samtidig roper han "ned" flere ganger. Til slutt roper han "helt ned" og slår gutten som ligger nede i bakhodet med hånden.

Personen som står, kaster den unge gutten bortover bakken. Deretter setter han seg inn i bilen.

Den unge gutten viser ingen åpenbar aggresjon gjennom videoen.