Hopp til innhold

16-åring hang i takkonstruksjon på McDonald's før den falt ned: – Jeg tenkte «Oh shit!»

Fem personer ble skadd da deler av taket på McDonald's i Trondheim falt ned. En overvåkningsvideo viser at en mindreårig gutt hang i takkonstruksjonen før ulykken skjedde.

Deler av taket til McDonalds på Tiller har falt ned

SKAL AVHØRES: Gutten som hang i takkonstruksjonen på McDonald's vil bli avhørt, opplyser politiets etterforskningsleder.

Foto: Bertil Lernæs / NRK

– Kompisen min skrek. Jeg hørte at han hadde skikkelig vondt. Jeg reiste meg og lurte på hva i all verden som hadde skjedd, forteller 16-åringen som hang fra takkonstruksjonen.

Ulykken skjedde på McDonald's på Tiller i Trondheim mandag kveld. En tung takkonstruksjon falt ned og traff flere personer.

Fem personer ble skadd

Tre ble fraktet til St. Olavs hospital – de er nå utskrevet. To fikk helsetilsyn på stedet. Tre av de fem er mindreårige.

Tirsdag formiddag ble det kjent at et overvåkningskamera på stedet viser en person som henger i takkonstruksjonen i forkant av ulykken.

– Det er snakk om en mindreårig gutt som henger i takkonstruksjonen like før den løsner, sa etterforskningsleder Josten Fagerli til NRK tirsdag morgen.

Gutten er en av de skadde, men ikke en av de som ble sendt til sykehus.

Gutten: – Tenkte ikke over hva jeg gjorde

NRK kjenner identiteten til den 16 år gamle gutten som hang fra takkonstruksjonen, men har valgt å ikke bruke navnet hans.

Han var på McDonald's med vennegjengen, og skulle til å dra.

– Jeg tok tak i et gelender og løftet meg opp. Jeg tenkte overhodet ikke over at jeg gjorde det, og jeg hadde ingen tanker om å dingle i taket. Jeg holdt tak i treverket som henger ned fra taket.

Kort tid etterpå hørte han et stort dunk. Da løsnet takkonstruksjonen og smalt i gulvet.

– Det var et sjokk. Jeg hørte at kompisen min hadde det veldig vondt, så jeg var skikkelig bekymret for han. Det var først da jeg ble klar over at jeg hadde holdt meg fast. Jeg tenkte «Oh shit!».

Politiet til stede ved en McDonalds-restaurant på Tiller i Trondheim. takplater har falt ned

STENGT: Hele gjesteområdet i restauranten holdes stengt inntil årsaken til ulykken er klar og resten av taket er sikret. McDonald's Norge sier de åpner for drive-thru i samråd med politiet.

Foto: Bertil Lernæs

– Taket skal tåle mer

Det var syv personer under området der takkonstruksjonen falt ned. Flere var fra kompisgjengen til 16-åringen, mens to personer på et annet bord ble sendt til sykehus.

Gutten fikk hjernerystelse etter hendelsen.

– Jeg tok hendene over meg og prøvde å blokkere for det som falt ned, men jeg ble bare slått rett ned på bakken. Jeg har veldig vondt i hodet. Jeg har hatt hodepine i hele natt, forteller han.

16-åringen sier det ikke var meningen at noe slikt skulle skje.

– Det kan ikke være min feil. Det var overhodet ikke meningen. Jeg var ikke klar over at jeg holdt meg fast en gang. Taket skal jo tåle mer enn vekten av meg på 83 kg, mener han.

Trolig ikke straffbar handling

Politiet foretar kriminaltekniske undersøkelser på tirsdag.

– Vi kan bekrefte at en person henger i takplata, og at det er utløsende for at den faller ned, sier påtaleansvarlig Anniken Larsen til NRK.

Politiet skal likevel undersøke om det er noe i konstruksjonen eller i takfestet som gjør at konstruksjonen faller ned så raskt.

Hun sier det foreløpig ikke er grunnlag for å si at det har skjedd noe straffbart.

– Det er ikke grunnlag i denne saken for å gå noe videre mot de mindreårige. Men alt er foreløpig på undersøkelsesstadiet.

16-åringen er glad for at det ikke var yngre barn som ble truffet.

– Jeg er glad for at det skjedde med oss, når det først skulle skje. Vi satt jo ved et barnebord. Det kunne vært yngre barn der da det skjedde, påpeker han.

McDonald's vil gå gjennom alle restauranter

McDonald's Norge vil ikke uttale seg om årsaken til ulykken så lenge den er under etterforskning.

– Vi kan ikke begynne våre egne undersøkelser før vi har fått klarsignal fra politiet, sier kommunikasjonssjef Veronika Skagestad til NRK.

Hun sier de ikke har andre restauranter med tilsvarende takkonstruksjoner i Norge, men at de går gjennom dekorelementer i alle sine restauranter for å vurdere risikoen for liknende hendelser.

McDonald's bekrefter at de har kontakt med entreprenøren som sto for ombygginga av bygget på Tiller i 2019.

Siste fra Trøndelag