NRK Meny
Normal

Fra Adresseavisen til NRK

Den tidligere sjefredaktøren i Adresseavisen, Gunnar Flikke, er valgt inn i NRK-styret.

Gunnar Flikke

Gunnar Flikke ble headhunta inn i NRK-styret.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Kulturminister Anniken Huitfeldt presenterte det nye NRK-styret i dag, og det skal ledes av tidligere Aschehoug-sjef William Nygaard. Med seg får han blant anna den tidligere Adressa-redaktøren.

Trøndersk innflytelse

- Det skal bli morsomt og interessant, ikke minst fordi NRK er den viktigste medieinstitusjonen i Norge. Det er en kvalitet i journalistikken som jeg alltid har kjempa for, og det gleder jeg meg til å støtte oppunder i styret, sier Gunnar Flikke til NRK.

Prosessen med å finne nye styremedlemmer har vært omfattende. Flikke ble først kontakta av et hodejegerfirma på vegne av Kulturdepartementet for noen uker siden. Nå gleder han seg til å ta fatt på vervet.

- Jeg kommer fra Midt-Norge og har sett mye på NRK med øyne fra Trøndelag, så jeg synes det er naturlig og riktig at Trøndelag er representert i styret. Samtidig ligger den største NRK-enheten utenfor Marienlyst på Tyholt i Trondheim og bør være representert.

Mye erfaring

Gunnar Flikke har jobba som journalist i mer enn 40 år, og de 18 siste av dem var han sjefredaktør i Adresseavisen. Han trakk seg som sjef i 2006.

- Jeg jobba mye med strategi også i Adresseavisen. NRK står foran de samme utfordringene som alle andre mediehus, og har til nå vært veldig dyktige til å møte dem. Likevel må vi nå stadig nye lyttere og seere, og det skal bli spennende å være med å diskutere hvordan vi skal gjøre det, sier Flikke.

Nå vil 62-åringen jobbe spesielt for at den gode posisjonen NRK har hos folket holdes inntakt også i framtida.

- Samfunnsoppdraget vårt er å dekke hele landet, samtidig som vi har en viktig rolle når det gjelder språk og kultur. NRK er finansiert av folk flest gjennom lisens, og det kan man kvittere på gjennom å vise hvor viktig NRK er for hele det norske folk, sier han.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.