Gullfest på Lerkendal etter seier

Over 16.000 tilskuere så at Rosenborg vant 2-0 mot Viking. Søndag kveld ble seriegullet feiret på Lerkendal stadion.

Eliteserien fotball 2017: Rosenborg - Viking (2-0).

Fyrverkeri og gullfeiring.

Rosenborg har tatt sitt tredje seriemesterskap på rad med Kåre Ingebrigtsen som trener.

Dette er lagets 25 seriemesterskap.

Søndag ble det et oppgjør mellom to lag i topp og bunn i eliteserien.

Rosenborg startet med mål etter kun åtte minutters spill. Måscorer var Nicklas Bendtner. Målet gjør at 29-åringen står med 19 scoringer denne sesongen.

Anders Trondsen satte inn 2-0 noen minutter før sidebytte.

16.834 tilskuere er med på utdelinga av gullmedaljer og fyrverkeri på Lerkendal stadion.

Eliteserien fotball 2017: Rosenborg - Viking.

Jubler for sitt tredje seriemesterskap på rad.

Bendtner styrer mot toppscorertittelen

Nicklas Bendtner ligger godt an til å krone Rosenborg-suksessen ved å bli Eliteseriens toppscorer.

Dermed har Bendtner (29) et forsprang på to mål før siste serierunde neste helg.

Han står bokført med 19 fulltreffere mot Stabæk-spissen Ohi Omoijuanfos 17. 29-åringen fikk en enkel jobb da han tok RBK i føringen etter åtte minutters spill søndag. Mot et ryggende Viking-forsvar smalt Samuel Adegbenro ballen foran mål, og ved bakerste stolpe tuppet Bendtner inn 1-0.

Fire minutter før pause doblet Anders Trondsen ledelsen. Det gjorde han med en skikkelig rakett av en scoring. Viking-keeper Iven Austbø ble lurt trill rundt av at ballen fikk en dupp og flakket litt.

Gjenreist karriere

Bendtner, Eliteserien fotball 2017: Rosenborg - Viking.

Fulltreffer fra Nicklas Bendtner som la på til 1-0 i første omgang.

Mange hevet øyenbrynene da Bendtner i mars valgte å komme til Rosenborg for å få fart på karrieren igjen etter et par traurige år. Sakte, men sikkert spilte han seg i form og siden
sommerferien har han vært en svært viktig brikke for trønderne både i Eliteserien og ute i Europa.

Pål Andre Hellands skadeplager fortsatte søndag. Før en halvtime var gjort unna tuslet RBK-vingen av banen og gikk rett i garderoben. Jonathan Levi kom inn som erstatter, og det var tydelig at 21-åringen var lysten på å markere seg.

Ved flere anledninger var Levi nær å score sitt aller første seriemål for Rosenborg. Han hadde blant annet en ball i stolpen bare sju minutter etter sitt innhopp. Like før hadde også Vegar Eggen Hedenstad smakt på metallet.

All grunn til å feire seriemesterskapet for RBK.

Tove M. Dyrhaug, Eliteserien fotball 2017: Rosenborg - Viking (2-0).

Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg. Det er feiring på Lerkendal.

Gullfest

Rosenborg tok en fullt fortjent hjemmeseier. Viking, som rykket ned og kvittet seg med hovedtrener Ian Burchnall før landslagspausen, hadde lite å stille opp med på Lerkendal.
Det skal sies at gjestenes Mathias Bringaker hadde en eventyrlig bom på overtid.

Etter kampen får trønderklubben utdelt det synlige beviset som vinner av Eliteserien for tredje år på rad. Før kampstart fikk RBK-kaptein Mike Jensen tildelt blomster for å ha spilt 200 kamper for klubben.

Viking trives aldri mot Rosenborg. Forrige seier kom helt tilbake i 2005. Nå spørs det hvor lenge rogalendingene må vente før de igjen kan spille seriefotball på Lerkendal.

I siste serierunde skal Rosenborg møte Odd i Skien, mens Viking tar imot Stabæk på eget gress.

Rosenborg-seier mot Viking på Lerkendal søndag kveld ble en fin start på gullfeiringa.