Gull og glitter på Lerkendal

Rosenborg har satt ny rekord med 33 norske seriekamper på rad uten tap, og nå er gullfesten i gang på Lerkendal.

Gullfest på Lerkendal

Rosenborg mottar sin 22. seriemesterpokal på Lerkendal i kveld.

Det endte 2-2 da Rosenborg tok i mot Aalesund på Lerkendal i kveld. Dermed har RBK fullført serien uten et eneste tap.

Rosenborgdraktene gikk i ett med underlaget på et snødekt Lerkendal, da det ble uavgjort under kveldens kamp.

Nå har laget mottatt sin 22. seriemesterpokal og feiringen er i gang i Trøndelag.

Video RBK jubler for nytt seriegull

RBK jubler for nok et seriegull.

Rosenborg har nå satt ny norsk rekord med 33 norske seriekamper på rad uten tap. Den forrige rekorden hadde de selv med 32. kamper.

Se bildene: Rosenborg feirer gullet

(Artikkelen fortsetter under bildet).

RBK i selskap med de store

Kun en klubb har klart det Rosenborg har prestert i år. Fredrikstad spilte uten tap i 1951, siden har ingen norsk klubb klart det.

RBK er dermed i selskap med Arsenal som spilte uten ett eneste tap i 2003, Juventus i 2005, Ajax gjorde det sist i 1994 og Real Madrid i 1931.

– Nå blir det feiring av gullet, sier RBK-spiller Roar Strand, som nå takker for seg.

Hovedtrener Nils Arne Eggen gleder seg nå til en finere middag med spillerne og er en svært fornøyd mann i dag.

– Det morsomste er bestandig det siste, fordi det peker mot framtiden. Dette halvåret med guttene har gjort mersmak, sier Eggen.

Rosenborg slipper jubelen løs.

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen følger siste eliteseriekamp som trener for Rosenborg.

Uavgjort

22 minutter ut i første omgang scorer Aalesunds Michael Barrantes, og det står 1-0 til gjestene.

Orry Larsen slår inn fra høyre, og foran mål kommer Barrantes Rojas helt alene og sprinter ballen i mål.

Rosenborg-Aalesund

Aalesund jubler for ledelse 0-1.

Første omgang går mot slutten og Mikael Dorsin utligner for Rosenborg. Ballen slåes inn fra dødlinjen og inne i feltet stupheader svensken inn utlikningen.

Rosenborg overtar ledelsen i andre omgang. Moldskred slår inn fra høyre mot Iversen. Sistnevnte når ikke ordentlig frem. I stedet setter Rade Prica ballen i mål ved bakerste stolpe.

90 minutter er spilt når gjestene utligner. Aalesunds Magnus Sylling Olsen er kald når han skal avslutte og setter ballen sikkert i nærmeste hjørne.

Tre gule

Ikke lenge etter Aalesunds 0-1 scoring får Aalesundspiller Jonathan Parr gult kort, etter å ha felt Mikael Lustig.

Like før første omgang blåses av pådrar også Tor Hogne Aarøy seg det gule kortet. Aafk-spissen sklir kraftig inn i Örlund for å rekke ballen og tildeles gult kort.

I 53. minutt får også rosenborgspiller Mattias Bjärsmyr gult kort.

Aalesund sikret fjerdeplassen

Aalesund kan også smile etter å ha sikret fjerdeplassen i kveldens kamp, og med ekstra flaks kan det bety spill i Europaligaen til neste år, men da må Follo vinne cupfinalen.

– Vi hadde den flaksen vi trengte. Dette er stort for Aalesund. Vi gjør en bra kamp, sier Aalesunds trener, Kjetil Rekdal.

Follo har mistet lisensen for spill i 1. divisjon neste år, dermed vil europaligabilletten som en eventuell cupfinaleseier gir, gå videre til innehaveren av 4. plassen i Eliteserien, nemlig Aalesund.