Grunnen under bygg sviktet – 40 ble evakuert

Entreprenør meldte om svikt i grunnen under et hus på stedet. Politiet evakuerte nabobygget med 40 personer

Området på Kalvskinnet er avsperret og arbeiderne er sendt hjem. Se direkteinnslag fra Timesnyhetene kl.13 med regiondirektør for Skanska.

Like før klokken 11 fredag formiddag fikk politiet melding fra en entreprenør om at et hvelv i et hus de jobbet med hadde kollapset i Trondheim sentrum. Det var snakk om en hvelvkjeller under et gammelt bygg.

– Meldingen gikk ut på at huset sto på vippen. Vi varslet Arbeidstilsynet og sendte flere politipatruljer til stedet, sier Bjørn Handegard, operasjonsleder i Sør-Trøndelag.

Politiet har sikret området rundt bygget. Sammen med entreprenøren vurderer de nå om de skal sette i gang flere sikringstiltak.

ec dahls gate

Hvelvkjelleren i dette bygget i Trondheim raste ut fredag formiddag. Skanska arbeidet i en annen del av samme bygg. Ingen ble skadd.

Foto: Erland Knutsen / NRK

40 evakuert

– Siste melding er at det ikke er fare for mennesker, og at bygget ikke vil falle sammen, sier operasjonslederen til NRK like etter klokken 12.

Politiet og Arbeidstilsynet forlot stedet i 12.30-tiden.

40 personer ble evakuert fra området, men de fleste av disse fikk komme tilbake til arbeidsplassene sine etter noen timer.

Gammel konstruksjon

Skanska jobbet med å rehabilitere undervisningslokaler for NTNU da en del av bygget de jobbet i plutselig kollapset.

– Ingen var i nærheten under kollapsen, sier Trond Krogstadmo i Skanska.

Krogstadmo sier at bygget har en svært gammel konstruksjon, en såkalt hvelvkonstruksjon. Hva som skjedde, ønsker ikke Krogstadmo å spekulere i:

Videre gransking vil fortelle oss hva som har skjedd. For å være sikker har vi sperret av området og sendt hjem arbeiderne. Ingen skal inn før området er friskmeldt, fastslår Krogstadmo.

​Byggherren Skanska og Arbeidstilsynet skal granske det som har skjedd. Trolig vil politiet bistå.