NRK Meny
Normal

Grunneiere i Oppdal: – Mobbingen begynner å gå på helsa løs

I et brev til ordføreren i Oppdal beskyldes kommunen for å være en «passiv» støttespiller til mobberne.

Striden om skiløype eller vinterbrøytet vei i Gjevilvassdalen i Oppdal hardner til. 5 grunneiere har fått rettens medhold i at de kan brøyte veien.

VIDEO: Hit men ikke lenger. Dette er bommen som i år møter alle som skal inn til den populære Gjevilvassdalen i Oppdal.

Konflikten om skiløype i Gjevilvassdalen i Oppdal har blitt enda mer betent.

Kampen mellom bilvei og skiløype har pågått i årevis. På den ene siden står fem grunneiere som har rettens medhold i at de kan brøyte veien hvor det i årevis har vært ei populær skiløype.

Lokalsamfunnet har samlet inn nesten 3000 underskrifter for fortsatt skiløype. Nå føler grunneierne seg mobbet i lokalsamfunnet.

For flere av de personer som blir utsatt for mobbingen, begynner det å gå på helsa løs.

Advokat Ivar Christian Andersskog i brev til ordføreren

«Brøyterne» opplever hets

Advokat Ivar Christian Andersskog bistår «brøyterne» i den betente konfliktsaken. I et brev til ordfører i Oppdal, Kirsti Welander (Ap), beskylder grunneierne kommunen for å bidra til mobbing.

– Brøyting gjennomføres, noe som har skapt en hets og mobbekampanje, både gjennom sosiale medier, men også i selve kommunen, skriver advokaten i brevet.

Advokaten har også sendt et leserbrev til avisene Opdalingen og Opp på vegne av grunneierne. Han anmoder «voksne mennesker om å tenke seg om» før de skriver sine innlegg.

– Jeg blir skremt av en del av innleggene. Ord som «idiotfakte», «alkoholpåvirket traktorsjåfør», «barnslig», «du bør skjemmes» benyttes. Hvorfor skal brøyterne bli hengt ut i media, når de kun utfører en lovlig virksomhet?, spør advokaten i leserbrevet.

...kommunen ønsker å kjøre over både «brøyterne» og deres familier.

Advokat Ivar Christian Andersskog i brev til ordføreren

Anklager kommunen

Ifølge grunneierne opplever både ektefeller, barn og andre nære familiemedlemmer også trakassering og mobbing. I brevet til ordføreren stiller de spørsmålstegn til hva kommunen gjør for de berørte.

– Vi føler vel heller at kommunen er en «passiv» støttespiller til disse mobberne og at kommunen ønsker å kjøre over både «brøyterne» og deres familier, skriver Andersskog i brevet.

Gjevilvassdalen i Oppdal

Det er glissent på parkeringa som var utgangspunktet for en av Trøndelags mest populære skiløyper.

Foto: Ole Petter Klepp / NRK

Ordfører: – Tar avstand fra sjikanering

Oppdal-ordfører Kirsti Welander (Ap) har ikke svart på NRKs henvendelser torsdag. Til Opdalingen sier hun at det er svært uheldig at det oppstår offentlig mobbing.

– Jeg tar selvfølgelig avstand fra at folk sjikaneres på nettet og i andre kanaler. Verken brøyterne eller skigåere tjener på det. Det beste nå er å akseptere at veien blir brøytet i vinter, sier Welander til Opdalingen.

Striden om skiløype eller vinterbrøytet vei i Gjevilvassdalen i Oppdal hardner til. 5 grunneiere har fått rettens medhold i at de kan brøyte veien.

VIDEO: Hit men ikke lenger. Dette er bommen som i år møter alle som skal inn til den populære Gjevilvassdalen i Oppdal.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.