Hopp til innhold

Grov vold på skole: Elev lokket med i garderobe og banket til blods

En blodig voldsvideo fra en videregående skole i Trondheim spres på sosiale medier. Politiet omtaler saken som svært alvorlig.

Mobilvideo av vold på videregående skole.

Denne videoen er blitt spredt av ungdom i sosiale medier de siste dagene. En gjeng ved Charlottenlund videregående skole skal ha lokket med seg en elev i garderoben, og banket ham opp. Videoen er lengre enn den snutten NRK presenterer. På slutten av videoen er det blod på bakken. Dette har NRK valgt å kutte vekk.

En brutal voldsepisode fant torsdag forrige uke sted på Trondheims største skole, Charlottenlund videregående.

En guttegjeng skal ha lokket med seg en elev i en av skolens garderober. Deretter gikk en av guttene i gjengen til angrep på offeret.

Blind vold

Episoden skjedde torsdag forrige uke. Skoleledelsen varslet politiet tvert.

Jan Erik Haugdal er lederen for Trondheim-politiets Forebyggendegruppe

Leder for Forebyggendegruppen i Trondheim, Jan Erik Haugdal, bekrefter at de jobber med etterforskning av voldsepisoden på Charlottenlund videregående skole.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Politiet opprettet sak. Det bekrefter Jan Erik Haugdal, leder i Forebyggendegruppa:

– Fem-seks personer har vært til avhør så langt.

Politiadvokat Alf Rune Nilsen beskriver saken som stygg, og trekker inn voldsepisoden i Namsos hvor en syrer ble slått hardt i bakken.

– Etter mitt skjønn er episoden ved Charlottenlund verre. Dette fremstår som blind vold. Vi må få mer klarhet i hvorfor en guttegjeng lokker med seg en person i en garderobe for å slå ham ned, sier Nilsen.

Alf Rune Nilsen

Politiadvokat Alf Rune Nilsen vil ta ut en alvorlig tiltale i voldssaken ved Charlottenlund videregående skole.

Foto: Erik Waatland / NRK

Sju personer er mistenkt.

– Vi har et godt bilde av saken, og vil ta ut tiltale om kort tid – en meget alvorlig tiltale. Dette dreier seg om en guttegjeng som har pådratt seg flere voldssaker. Politiet har satt inn store ressurser på dette, sier Nilsen.

En mann hevder torsdag ettermiddag, på sin facebook-side, å være mannen som slår offeret. Der skriver han at offeret gikk til angrep før han slo. Men NRK har sett hele videoen og det er ingenting i videoen som tyder på at offeret slår først.

Politiet er også av en annen oppfatning enn denne mannen.

Deles i sosiale medier

Voldsvideoen har spredt seg i sosiale medier. Elever, som i utgangspunktet ikke har noe med voldsepisoden å gjøre, har bidratt til at videoen er sett av mange. Rektor ved Charlottenlund videregående skole, Nina Hoseth, er sjokkert over voldsepisoden.

Nina Hoseth

Rektor ved Charlottenlund videregående skole beskriver voldsepisoden som skremmende og uheldig.

– Lærerne har snakket med elevene om voldsepisoden. Et tema har vært at elevene må stoppe å spre videoen. Jeg frykter at den spres ytterligere. Selv om elevene opplever videoen som skremmende, har det ikke stoppet dem fra å spre den, sier Hoseth.

Offeret pådro seg hjernerystelse og knekt nese.

– Vi har jobbet med saken i én uke, og har tatt godt hånd om fornærmede, sier Hoseth.

– Uvant situasjon

Voldsepisoden har fått oppmerksomhet også utenfor skolemiljøet.

– Jeg har fått spørsmål om hva i alle dager som foregår her. Dette er en uvant situasjon for oss – det er ikke slik vi har det, sier Hoseth.

Hvordan kan dette skje i skoletida?

– Charlottenlund videregående er en svær skole med 1250 elever. Hvis noen vil gjemme seg, får de til det.

Skolen kommer godt ut i den årlige elevundersøkelsen.

– Det er stor trivsel her. Utryggheten som har dukket opp, er skapt av enkeltepisoder. Vi skal jobbe grundig med at dette ikke skjer igjen.

Hvordan da?

– Jeg vil ikke ha noe form for vakthold, men vil styrke tettheten av voksne i fellesarealene. I tillegg skal vi jobbe ekstra med holdninger og gjensidig respekt.

Skolen har samarbeidet tett med uteseksjonen siden i høst. Samarbeidet fortsetter for fullt.