Pannekakerøre:
2 egg
3 dl melk
2 dl hvetemel
Litt salt
50 g utvannet og kokt byggryn
Egg, melk, mel og salt røres sammen og settes kaldt. Tilsett byggryn like før steking.
Garnityr:
50 g bacon i terninger
50 g kantarell, grovt kuttet
100 g kokt potet i terninger
50 g løk, finhakket
Bacon, sopp og løk freses i panna til blandingen er gyllen.
Stek pannekakene. Ha røre i ei panne og fordel bacon, sopp, løk og potet oppå røra. Snu pannekaka.
Pannekakene serveres sammen med rosastekt rypebryst og tyttebærrømme.
Rypebrystene stekes 1 minutt på hver side. Krydres med knust einebær, rosmarin og litt salt. La rypebrystene hvile i 5 - 10 minutter før oppskjæring.
Tyttebærrømme:
1 beger rømme (1/3 l)
100 g tyttebær, usukret
Litt rosmarin
2 ss karamellsaus
Alt blandes og serveres som saus. Lettrømme eller seterrømme etter eget ønske.