NRK Meny
Normal

Griper inn i Rissa-konflikt

Forsvarsministeren griper inn i en konflikt mellom Rissa kommune og Forsvaret om bruken av bygninger ved Hysnes Fort.

I november fikk ledelsen i Rissa kommune en overraskelse. De trodde de hadde en avtale med Skifte Eiendom om at kommunen skulle ta over alle bygningene ved tidligere Hysnes Fort. Men når kontraktene kom, skulle tusen kvadratmeter i det nyeste bygget holdes av til Heimevernet.

Kommunen har planer for bygningene og mener det er urimelig at Skifte eiendom vil båndlegge bygningsmasse ved fortet.

Møtes fredag

Fredag skal forsvarsminister Anne Grete Strøm Eriksen møte representanter fra Heimevernet for å jobbe fram en enighet. Hva slags løsning dette skal være vil verken ordføreren i Rissa eller regionsjefen i Skifte Eiendom Thor Arntsen gå inn på. Men Arntzen bekrefter at de er inne i en prosess for å få til en løsning med kommunen.

Ordfører Per Kristian Skjærvik store forventninger til at forsvarsministeren vil rydde opp.

- Vi snakker sammen. Det kan ikke være sånn at diskusjon om et hus kan være med å velte et så godt prosjekt som Hysnes-prosjektet, sier ordfører i Rissa Kommune, Per Kristian Skjærvik.

Han mener begge parter bør ta ansvar for at saken kjørte seg fast.

- Vi har kanskje ikke vært tydelige nok på hvilke behov vi har, sier Skjærvik.

Helsefort

Nå håper han at det kan bli aktivitet ved Hysnes i løpet av året. Planen er at det skal bygges et nasjonalt mestringssenter for arbeidstrening. Dermed kan det tidligere militære fortet som hadde 100 arbeidsplasser bli til et helsefort.

- Vi skal finne en løsning, sier ordfører i Rissa Per Kristian Skjærvik.

 

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.